Серина Уилямс намери играта си и обърна Слоун Стивънс, за да се класира за осминафиналите на US Open

от в 23:31 на 05.09.2020
Петър Колев


Серина Уилямс се класира за осминафиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в три сета над Слоун Стивънс. Това бе седма среща между двете тенисистки, като с днешния си успех шесткратната шампионка на US Open вече води в 6:1 в преките двубои. В следващия кръг на надпреварата Уилямс ще се изправи срещу поставената под №15 Мария Сакари, която я елиминира на W&S Open през миналата седмица.

Мачът започна отлично за Стивънс, която много добре контрираше началните удари на своята съперничка с дълбоките си удари от основната линия. Тя достигна до точка за пробив в третия гейм и я реализира, за да поведе с 2:1. Шампионката от 2017 г. продължи да атакува сервиса на Уилямс и достигна до нови две възможности за пробив, но световната №8 измъкна сервис гейма си. Тя от своя страна достигна до точки за рибрейк в следващия гейм, но Стивън показа хладнокръвие и спечели подаването си за 4:2. Световната №39 реализира нов пробив и безпроблемно затвърди, за да поведе в отделните части след 6:2.



Вторият сет започна равностойно - с напредването на двубоя Уилямс започваше да се придвижва все по-добре по корта и да изпълнява все по-дълбоки и мощни удари от дъното на корта. Шесткратната шампионка от US Open спаси точка за пробив в петия гейм и от своя страна реализира такъв в следващия, възползвайки се от непредизвиканите грешки на Стивънс - 4:2. Спадът в играта на по-младата американка ѝ попречи да се противопостави на Уилямс, която осъществи нов брейк, с който изравни резултата в сетовете - 6:2.



Подобрението в ударите от основната линия на Уилямс ѝ помогна да осъществи ранен пробив за 3:1. Стивънс влоши придвижването си по корта, закъсняваше за ударите и допускаше много непредизвикани грешки. До края на срещата тя не успя да бъде конкурентна в подаванията на поставената под №3. Сервирайки за оставане в мача, Слоун изигра още един слаб сервис гейм и по този начин Уилямс затвори срещата за час и 45 минути игра на корта за крайното 2:6 6:2 6:2.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс намери играта си и обърна Слоун Стивънс, за да се класира за осминафиналите на US Open Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook