Серина Уилямс очаква Пиронкова или Корне на четвъртфинал

от в 21:42 на 07.09.2020
Мирела Николова

Световната №3 Серина Уилямс продължава да преследва 24-ти трофей от Големия Шлем, класирайки се за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ след трудна победа в три сета над Мария Сакари – 6:3 6:7(6) 6:3. По този начин тя взе реванш за скорошното си поражение от гъркинята на Western & Southern Open. За място сред най-добрите четири в турнира американката ще се изправи срещу победителката от мача между Цвети Пиронкова и Ализе Корне.



В началото на мача тенисистките печелеха убедително сервис геймовете си, показвайки стабилна игра от дъното на корта. Гъркинята впечатляваше с високия си процент спечелени точки на първи сервис, както и големия брой уинъри. Тя достигна до 3 възможности за пробив в петия гейм, но няколко непредизвикани грешки й попречиха да се откъсне напред в резултата. Последва колеблив 7-минутен сервис гейм на Сакари, от който победител излезе опитната американка. Това се оказа достатъчно за поставената под номер 3, за да затвори сета – 6:3.



Качеството на тениса се запази и във втората част – двете продължаваха да играят агресивно, като много от разиграванията завършваха с печеливш удар. Те не срещаха проблеми в подаванията си и до брейк така и не се стигна. В последния си сервис гейм носителката на 23 титли от Шлема изпита известни затруднения, включващи и сет пойнт, който тя успя да отрази и така закономерно сетът беше решен в тайбрек. Сакари поведе с 4:0, но агресивната игра на американката даде резултат и тя навакса изоставането си. Въпреки това гъркинята получи 3 възможности да достигне до паритет в сетовете, последната от които успя да реализира – 7:6(6).



Третата част стартира с продължително подаване на Уилямс и съперничката й съумя да достигне до дюс. Последва прецизен минаващ удар на Сакари от форхенд, а пробивът бе подпечатан след пресилен бекхенд от страна на Серина. Поставената под номер 15 продължи с подема в представянето си, затвърждавайки своя аванс чрез отлични сервиси и светкавични комбинации, които оставяха опонентката й без отговор. Бившата водачка в световната ранглиста обаче се мобилизира и изравни при 2:2, като материализира брейкбола си с помощта на неспасяем минаващ удар от форхенд. Това даде нужната увереност на голямата шампионка и тя започна да се връща към познатото си темпо на игра, доминирайки изцяло в разиграванията на дъното на корта. Серина стигна до ситуация 0:40 в осмия гейм, което се оказа непосилен пасив за гъркинята и макар да отрази две от опасностите, то при третата последва форхенд в центъра на мрежата, което б решаващо за изхода на двубоя. Уилямс не срещна трудности да затвори срещата в ответното си подаване, пласирайки прецизен бекхенд по късия диагонал за крайното 6:3 6:7(6) 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина Уилямс очаква Пиронкова или Корне на четвъртфинал Мирела Николова

Коментари





Следвайте ни в Facebook