Серина Уилямс с трогателно видео след смъртта на Джордж Флойд

от в 13:15 на 02.06.2020
Димитър Беловски

Темата от коронавируса в последната седмица бе „изместена“ от тази за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд. Флойд загина по време на арест в Минеаполис, извършен от бял полицай – Дерек Шовин.

Шовин притиска с коляното си врата на Флойд в продължение на 8 минути и 46 секунди, като за 2 минути и 53 секунди от това време Флойд е бил неконтактен. Независима аутопсия е показала, че Джордж Флойд е починал вследствие на задушаване.

Веднага след смъртта на Флойд американците започнаха протести, които продължават вече седми ден.

Спортистите, включително много тенисисти се изказаха по случая като казаха, че това е недопустимо и расизмът трябва да спре. Франсис Тиафо засне специално видео, в което заедно с приятелката си казват, че смъртта на невинни е много по-важна от тениса и затова оставят ракетите си на земята и вдигат ръце горе в знак да не стрелят към тях.

Серина Уилямс също публикува емоционално видео в социалните мрежи, взето от друг профил в Инстаграм – wealth, с което иска да каже, че чернокожите също имат права и заслужават да бъдат уважавани.

„Дойдох тук, за да кажа как се чувствам. И имам чувството, че ние сме третирани различно от другите хора. Не ми харесва как сме третирани… само защото цвета на кожата ни… това не значи нищо за мен. Аз вярвам, че… ние сме чернокожи и не заслужаваме да се чувстваме така. Ние не трябва да протестираме, защото те всички ни третират грешно. Ние го правим, защото ние трябва да имаме права,“ казва разплаканото момиченце във видеото.

„Не мога и все още не мога да намеря думите, за да кажа или да изразя колко тъжна се чувствам… но тя ги намери за мен. Тя намери думите за толкова много от нас. Много от нас са вцепенени… нямам думи. Това е трудно време. Продължавам да се моля за толкова много хора, които биват ранявани/убивани или просто травматизирани от това как хората с различен цвят на кожата са третирани. Най-лошото е, че това не е нищо ново. Сърцето ми е натежало. Изгубила съм думи,“ написа Уилямс под видеото.

 


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

 

Оцени тази статия:
Серина Уилямс с трогателно видео след смъртта на Джордж Флойд Димитър Беловски
Теми:  
серина уилямс

Коментари
Следвайте ни в Facebook