Серина започна с победа; Шарапова се отказа поради контузия

от в 20:49 на 02.07.2019
В
Серина Уилямс започна Уимбълдън с победа над Джулия Гато-Монтиконе след 6:2 7:5.



Още от началото на мача американката беше много по-уверена в себе си, като почти не допускаше грешки, а за сметка на това нейната съперничка направи куп такива от форхенд. Стабилната игра на Уилямс мигновено доведе до 5:0, а макар и да успя да върне единия от пробивите си пасив, сервирайки за 5:3 италианката отново се пропука, с което сетът отиде в полза на Уилямс.

През втората част Джулия този път допусна по-малко грешки от Серина, а двете си размениха по един пробив в хода на сета, за да може в края невероятни последни минути на американката да отменят тайбрека и да ѝ позволят след страхотна точка, показвайки сериозния талант на бившата номер едно, на мачбол Уилямс да продължи напред в надпреварата.

Поулин Парментие загуби първия сет, ала надделя над Мария Шарапова след отказване за рускинята при 4:6 7:6(4) 5:0.



През първата част двете тенисистки сервираха доста успешно, което доведе и до оспорвани разигравания, ала рускинята беше почти безгрешна в тях. Така, след като си размениха по пробив, се стигна до 5:4 в полза на Мария, а благодарение на нанесения решаващ брейк тя закономерно заслужи първата част.



През втората двете този път промениха тенденцията и си размениха общо по три брейка, за да може да се стигне до тайбрек, а по пътя освен че Мария водеше с 5:2 гейма, то тя и успя да пробие за 6:5, като впоследствие имаше и два последователни мачбола, ала това не ѝ беше достатъчно да затвори срещата. Така двете се добраха до дългия гейм, където французойката успя да поведе рано с 5:1, а впоследствие и да затвори сета със 7:4 точки, за да се върне в един на първи поглед невъзможен мач.

Още на почивката между сетовете се видя, че Маша изпитва болка в областта на китката, а явно тя нарастваше и това я убеди да се откаже при 5:0 въпреки видимото ѝ желание да се бори в тази среща.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серина започна с победа; Шарапова се отказа поради контузия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook