Сериозен удар по амбициите за завръщане: Сесил Каратанчева взе само един гейм в Платя'д Аро

от в 03:18 на 11.05.2023
Калоян Соколов

Сесил Каратанчева се завърна изненадващо на корта след 4-годишна пауза и определено българката можеше да извлече множество позитиви от дебютния си двубой обратно в Тура, тъй като тя беше абсолютно равностойна на Адитя Карунаратне и имаше всички шансове дори да я надиграе, но все пак отстъпи на старта в Сарагоса - 6:7(4) 6:7(3). Днес обаче бившата ни първа ракета се сблъска със значително по-трудна съперничка и се видя, че все още е много далеч от най-добрата си форма.

Каратанчева имаше тежката задача да се изправи срещу Джесика Понше в откриващия кръг на клей надпреварата в испанския град Платя'д Аро с награден фонд от 25 хиляди долара. Топ поставената не остави никакви шансове на някогашната световна номер 35, надигравайки я с разгромното 6:1 6:0 и така продължи към осминафиналите на състезанието.

За нашата сънародничка пък предстои участие в квалификациите на Ролан Гарос, където в миналото постигна най-големия си успех в кариерата, а именно достигане до финалната осмица на надпреварата.

Сесил проби още на старта, но веднага загуби подаването си, а впоследствие пропусна шанс отново да се откъсне с брейк напред. Оттам насетне французойката изцяло доминираше на корта, като не отпусна нито гейм повече на родната ни представителка и фаворитката се поздрави с победата след едва 66 минути прекарано време на корта.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозен удар по амбициите за завръщане: Сесил Каратанчева взе само един гейм в Платя'д Аро Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | Обзори | сесил каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook