Сериозен удар за Федерер: Загубил е 200 милиона на фондовата борса

от в 13:04 на 24.07.2022
Мирела Николова

През 2019 година Роджър Федерер придоби дял в швейцарската компания за спортна екипировка On, но медиите в родината му твърдят, че инвестициите му не са се оправдали и той е загубил 200 милиона долара на фондовата борса. Причината е, че акциите търпят сериозен срив и са паднали от $39,95 до $17,37. Не е ясно колко акции има Роджър в тази компания, но по-рано се бе появила информация, че делът му е около 3%.

Порталът Switzerland times обясни причините за подобни събития и посочи, че всичко може да се промени бързо. "Има много причини за спада - войната в Украйна, пандемията от коронавирус - всички те имат голямо влияние върху пазара. Освен това трябва да се подчертае, че фондовата борса е непредсказуема и скок на акциите за кратък период от време би могъл да компенсира всичко това и дори да спечели още повече", съобщават медиите.

Централата на тази компания е в Цюрих и засега няма яснота какви са плановете на Федерер за бъдещето. Ясно е само, че 20-кратният шампион от Шлема вече е започнал да мисли за живота след тениса и това изглежда като една от идеите, за които настоява.

 

Източник: dsport


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозен удар за Федерер: Загубил е 200 милиона на фондовата борса Мирела Николова
Теми:  
любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook