Сериозен успех: Българин оглави ранглистата на Европа до 14 години!

от в 12:38 на 17.06.2022
Калоян Соколов

Българският мъжки тенис определено не е страдал от липса на млади таланти през годините, но всички знаем колко труден е преходът от юношеските турнири към професионалния спорт и досега единствено Григор Димитров е съумял да се реализира на най-високото възможно ниво. Обнадеждаващите знаци обаче не липсват, защото множество наши родни представители се представят много силно в надпреварите при подрастващите през последните години и дават сериозни заявки за успешни бъдещи кариери.

Доказателство за това твърдение са сериозните успехи на Пьотр Нестеров, който през 2018-та беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16-годишна възраст и само преди седмица достигна първия си полуфинал при професионалистите, а освен това вече е част от мъжкия отбор на България за Купа "Дейвис".

Вчера пък имахме нови поводи за гордост с български представител. Става въпрос за Иван Иванов, чиито силни изяви му позволиха да оглави ранглистата на Стария континент в направлението до 14 години. Иванов съумя да постигне това, след като спечели две състезания от Тенис Европа проведени в България. Той триумфира с титлите на сингъл при юношите на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина.

Талантът на 13-годишното момче не остава незабелязан дори от самия Димитър Бербатов, чиято фондация отличава тенисиста с голямата си награда в категория "Спорт" за деца между 1-ви и 4-ти клас, което се случва през 2018-та година. Иван също така може да се похвали с титлата на Международния мастърс турнир "Kinder+", тъй като въпросното събитие се провежда в прочутата академия на Патрик Муратоглу и е пореден атестат за качествата на нашия сънародник, на когото пожелаваме множество успехи в бъдещ план.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сериозен успех: Българин оглави ранглистата на Европа до 14 години! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | иван иванов | любопитно | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook