Сериозна промяна в ATP календара: Ще има нов "Мастърс" в първата седмица от сезона

от в 16:48 на 25.04.2024
Калоян Соколов

Надпреварите от сериите "Мастърс" ще се увеличат с още една от началото на сезон 2027 и вече ще бъдат 10 на брой. "Tennis Magazine Italia" съобщава, че Суверенният фонд на Саудитска Арабия (PIF) е спечелил правото да организира турнир в първата седмица от сезона на ATP Тура (точно преди Нова година). Въпросното право е било придобито чрез наддаване в таен търг, а това се явява сериозен удар за Крейг Тайли, тъй като директорът на Аустрелиън Оупън искаше големите турнири през януари да останат на Зеления континент.

Освен това Тайли имаше идеята да наложи своя проект "Premim Tour", който целеше своеобразно сливане между ATP и WTA. Австралиецът се надяваше да има повече смесени събития, каквито са тези в Индиън Уелс и Маями, за да бъде изготвянето на тенис календара по-лесно и също така настояваше за изравняването на наградните фондове при мъжете и жените на всички големи турнири, а не само тези от Големия шлем.

Въпросното предложение обаче е било отхвърлено, а ATP и WTA ще продължат да оперират като отделни организации, но ще се слеят на търговско и оперативно ниво. Припомняме ви, че това е поредна стъпка на Саудитска Арабия към установяване като една от най-значимите дестинации в тениса, след като през миналата година Джеда организира Next Gen ATP Finals, а през тази година WTA финалите ще се проведат в Рияд.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна промяна в ATP календара: Ще има нов "Мастърс" в първата седмица от сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | саудитска арабия

Коментари





Следвайте ни в Facebook