Сериозна стъпка назад: Григор загуби седем позиции и изпадна от топ 30

от в 04:55 на 21.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна на корта през миналата седмица за надпреварата в Делрей Бийч, след като се беше възстановил от наскоро прекарано повторно боледуване от коронавирус. Българинът не можа да се доближи до най-доброто си ниво и закономерно напусна сравнително рано турнира, отстъпвайки на ветерана Джон Милман. Лошите новини не свършват дотук за първата ни ракета, защото от неговия актив бяха извадени точките от миналогодишния Аустрелиън Оупън, където той достигна до четвъртфиналите и това ще доведе до сериозен спад в подреждането на ATP за хасковлията.

Родният ни представител се смъква със седем позиции надолу, като от днес заема 33-то място в класацията. Все пак има и позитивни вести за нашия сънародник, на когото няма да му се наложи да защитава почти никакви силни резултати до края на лятото и спокойно би могъл да се завърне обратно в най-престижния ешалон на ранглистата, ако скоро започне да демонстрира истинските си способности на корта.

През идните дни за Димитров предстои участие на състезанието в Акапулко, от което е бивш шампион и традиционно е сред любимите му в професионалния тенис календар, така че налице се открива добра възможност пред Григор да спре пропадането си и отново да докаже, че принадлежи към елита на спорта.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна стъпка назад: Григор загуби седем позиции и изпадна от топ 30 Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook