Сериозна заявка от финалиста: Руне не срещна трудности с екзекутира на Джокович от Маями!

от в 00:01 на 12.05.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне започна успешно участието си на турнира в Рим. Датчанинът не изпита затруднения срещу тенисиста, елиминирал Новак Джокович в Индиън Уелс, Лука Нарди, с 6:4 6:4 и така се класира за следващия кръг на надпреварата, където го очаква 2-кратния ATP клей шампион през сезона - Себастиан Баес.

Още в самото начало световният номер 12 наложи превъзходството си над италианеца, който допускаше немалко грешки, за сметка на доста по-атакуващия, но и почти безгрешен тенис на скандинавеца. Това позволи на Руне да реализира пробив още в третия гейм. Макар и Нарди да продължаваше да играе под нивото си, той не позволяваше на противника си да увеличи преднината си, ала до обрат не се стигна и така първият сет отиде в сметката на фаворита с резултат 6:3.

Промени във втората част не липсваха, като Руне отново бе доминантния на корта, ала световният номер 81 изглеждаше по-свеж и още при 2:2 бе близо до това да обърне сета в своя полза. Бившият номер 4 обаче показа здрави нерви в този дълъг гейм, като това се оказа преломният момент за развитието на мача, понеже след това си осигури така желаната преднина от един брейк. Следващите минути минаха по план за датчанина, който не изневери на стила си на игра и с 6:4 във втория сет постави успешно начало на кампанията си в Рим.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сериозна заявка от финалиста: Руне не срещна трудности с екзекутира на Джокович от Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лука нарди | Обзори | рим | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook