Сериозна заявка за 14-тата: Надал разгроми първия поставен по пътя си на РГ!

от в 14:28 на 27.05.2022
Владислав Риждов

С изявите си до момента по време на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал показва, че е оставил настрана проблемите си с контузията, която бе в основата на това Матадора да пропусне почти целия сезон на червено. Досега обаче испанецът записа две категорични победи във френската столица, а днес прибави още една такава към актива си, след като се наложи с 6:3 6:2 6:4 над Ботик Ван Де Зандсхулп, за да се класира за осминафиналите.

Двубоят изненадващо стартира с пробив на сметката на нидерландеца, но радостта на Ван Де Зандсхулп не трая дълго, тъй като Надал моментално възстанови равенството. Последваха няколко безупречни подавания от страна на двамата, но 13-крвтният шампион започваше постепенно да вдига темпото и това бързо му донесе дивиденти. Въпреки че в хода на сета реализира само три печеливши удара, с играта си Рафа поставяше в трудно положение своя опонент и това доведе до над една дузина грешки от ракетата на световния номер 29. Така Матадора направи решителна крачка към успеха в частта, пробивайки за 4:2, а в остатъка не показа никакви колебания, оттегляйки се с предимство в общия резултат.

Вторият сет започна с два гейма на нула за сервиращите, но с течение на времето балансът на силите бързо придоби друг облик. Със своя форхенд поставеният под номер 5 оставяше без никакви аргументи отсрещната страна на мрежата и това му позволи за отрицателно време да поведе с 5:1. Левичарят дори можеше още в ответния гейм да сложи точка на спора, но това стана факт след образцов сервис гейм от страна на испанеца.

Наказателната акция на Надал се прехвърли и в третия сет, който стартира ударно за него. Фаворитът отново взе преимущество пред съперника си и премина по безапелационен начин през първите четири гейма, за да си извоюва преднина от 4:0, и по всичко изглеждаше, че Рафа е способен вземе на нула частта. Последваха обаче най-добрите минути за Ван Де Зандсхулп в сблъсъка, който скъси дистанцията в резултата с три поредни гейма. Нидерландецът наказваше всеки един плитък удар на Надал с мощния си форхенд и скоро принуди бившия номер 1 да сервира за крайната победа. Последва още един труден гейм за Матадора, в който той на три пъти изоставаше в точките, но накрая триумфира след неспасяем смач в близост до мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозна заявка за 14-тата: Надал разгроми първия поставен по пътя си на РГ! Владислав Риждов
Теми:  
ботик ван де зандсхулп | обзор | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook