Прогрес за Пиронкова и Томова; Сабаленка дебютира в топ 4

от в 09:59 на 10.05.2021
Диана Андреева

Подобно на мъжкия тенис, при жените турнирът Mutua Madrid Open породи промени в ранглистата. Сред първите 10 тенисистки има немалко размествания - шампионката на надпреварата в Мадрид Арина Сабаленка се изкачи до номер четири, което е и причината Елина Свитолина, София Кенин и Бианка Андрееску да отстъпват с една позиция. Петра Квитова се завръща сред челните места на класацията, като от днес тя е 10-та ракета на света, измествайки Кики Бертенс до 17-то място. 

Шампионката от Ролан Гарос Ига Швьонтек също се изкачва с няколко позиции през тази седмица, за да може в момента да се намира на рекордно висока позиция в своята кариера - 15-та. Гарбинье Мугуруса вече е 12-тата най-високо ранкирана състезателка в WTA Тура, а след нея са Дженифър Брейди и Елизе Мертенс. 1/2-финалистката на Mutua Madrid Open Анастасия Павлюченкова прави серизоен скок от 11 места и в момента се намира под номер 30, изоставайки зад Анет Контавейт с по-малко от 100 точки. 

Макар че отпадна още в откриващия си мач от квалификациите на Mutua Madrid Open, Цветана Пиронкова се изкачва с две места през тази седмица и в момента се намира на 114-та позиця. Виктория Томова също прогресира през днешния ден и вече е 126-та в ранглистата. Третата ракета на страната ни Изабелла Шиникова достигна до номер 214, а Елица Костова спадна до 234-то място. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Прогрес за Пиронкова и Томова; Сабаленка дебютира в топ 4 Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | виктория томова | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook