Сериозно обещание за 2023-та: Музети изравни за Италия срещу Бразилия на United Cup

от в 07:28 на 29.12.2022
Мартин Петков

Новият тенис сезон вече започна и в откриващия двубой на United Cup станахме свидетели на категорична победа на Тейлър Фриц, която беше последвана от такава на Мадисън Кийс, за да може САЩ да поведе убедително в сблъсъка си срещу Чехия в Сидни. Малко по-късно в хода на деня в състезателната програма в Бризбейн също стартира и в първата среща предстоеше да се изправят съставите на Италия и Бразилия.

Началото на съревнованието между двете държави, които заедно с отбора на Норвегия формираха група "Е" на надпреварата, беше дадено от мач между първите ракети при дамите, в който най-сериозно прогресиралата тенисистка за изминалия сезон в WTA Тура - Беатрис Хадад Мая, разгроми полуфиналистката от Ролан Гарос Мартина Тревисан с 6:2 6:0 и изведе "кариоките" напред с 1:0 в общия резултат. Мигновено след тях на "Pat Rafter Arena" излязоха вторите ракети при мъжете - Лоренцо Музети и Фелипе Мелигени Алвеш, като световният номер 23 се оказа безкомпромисен спрямо далеч по-нискоранкирания си съперник и с победа 6:3 6:4 върна равенството в сблъсъка между Италия и Бразилия.

Още на старта на двубоя ясно си пролича разликата в класите, след като двукратният АТР шампион превъзхождаше опонента си в размените от дъното на корта и се поздрави с ранен аванс от пробив. Впоследствие събитията на корта в Бризбейн далеч не се развиха според желанията на фаворита и той инкасира светкавичен рибрейк, който беше продиктуван от ниската ефективност на първото му подаване. Световният номер 166 макар и да завърза случващото се, след като навакса част от пасива си, то той лесно предаде инициативата от другата страна на мрежата, при което Музети не се поколеба да разкрие потенциала си в атакуващ план и чрез нов пробив записа откриващия сет на сметката си.

Италианецът видимо се чувстваше отлично в началото на втората част, когато своебразно "летеше" по корта и реализира поредица от фамозни удари, която му донесе закономерен превес в резултата и той причисли подаването на бразилеца към актива си. Спадът в представянето на световния номер 23 обаче отново не закъсня и в средата на сета станахме свидетели на възстановяване на паритета от страна на Мелигени Алвеш, но само за да може напрежението да обхване аутсайдера в деветия гейм, когато ръката му трепна последователно, изпращайки топката извън очертанията на корта, докато за тенисист от ранга на Музети беше "детска игра", след като достигне до ключов пробив да сложи и точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сериозно обещание за 2023-та: Музети изравни за Италия срещу Бразилия на United Cup Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | бразилия | италия | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook