Серията продължава: Агут шокира 2-ия поставен в Базел и изхвърли конкурент на Григор за Торино

от в 01:00 на 24.10.2024
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут продължава великолепната си серия! 36-годишният ветеран се превърна в най-възрастния шампион от началото на сезона в ATP Тура, след като през миналата седмица грабна трофея в Антверп и спечели своята дебютна титла от 2 години насам. Ветеранът обаче изглежда няма никакви намерения да спира дотук и днес записа своята 6-та поредна победа, за да стартира успешно на ATP 500 състезанието в Базел.

Неостаряващият испанец взе първи топ 10 скалп за сезона, след като надви втория поставен Каспър Рууд с финалното 6:3 3:6 6:3 за 2 часа и 5 минути игрово време. По този начин Агут дръпна назад норвежеца в битката за Торино, където той засега заема седмата позиция, но още през настоящата седмица може да бъде сериозно приближен от всеки един измежду Андрей Рубльов, Алекс Де Минор и Григор Димитров.

По този начин настоящият номер 43 направи още една много сериозна крачка към това да бъде избран от Давид Ферер като втора ракета на Испания във финалите на Купа "Дейвис" в Малага, което би означавало, че Рафаел Надал няма да получи шанс да играе на сингъл, а следващото изпитание пред ветерана ще бъде Денис Шаповалов, срещу когото не е печелил дори сет в двата им мача.

Непоставеният тенисист изигра изключително чист първи сет, в който реализира 13 уинъра срещу едва 5 непредизвикани грешки. Всеки един от двамата играчи беше безупречен на първи сервис, но Агут имаше смазващото предимство от над 50 процента спечелени повече разиграни точки на втори сервис и закономерно проби за аванс от 5:2, след което сложи безпроблемно точка на спора в частта.

Рууд съумя да поеме инициативата във втория сет и ограничи завършващите удати на опонента си до едва 3, докато той записа с цели 10 повече и неговата агресия даде резултат в осмия гейм, когато той за пръв път отне подаването на ветерана и изравни общия резултат в двубоя.

Фаворитът пръв имаше брейкбол в решителната част, само че пропусна рутинен форхенд от удобна позиция и това даде втори живот на испанеца в мача, тъй като Агут заигра с много по-голяма енергия и застрашаваше всеки един сервис гейм на скандинавеца. По-възрастният състезател разпределяше отлично топката от ъгъл в ъгъл, а световният номер 8 нямаше отговор на неговата игра и инкасира брейк при 3:2 в полза на ибериеца, за когото оттам насетне беше детска игра да доведе сблъсъка до успешна за себе си развръзка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Серията продължава: Агут шокира 2-ия поставен в Базел и изхвърли конкурент на Григор за Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | базел | каспър рууд | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook