Серията продължава: Свитолина обезличи миналогодишна 1/2-финалистка и потегли с разгромен успех

от в 17:56 на 29.05.2023
Мартин Петков

Елина Свитолина през миналата седмица отново ни напомни за най-добрата си игра, като само 7 месеца след раждането на дъщеря си Скай съумя да нарече себе си шампионка в WTA Тура, триумфирайки с титлата в Страсбург. Украинката през днешния ден пък пренесе отличната си спортна форма и на Ролан Гарос, след като на старта в турнира имаше трудната задача да срещне миналогодишната полуфиналистка Мартина Тревизан, ала по нищо не се притесни от визитката в Париж на 26-ата поставена и надделя над нея след едва 72 минути на корта - 6:2 6:2. По този бронзовата олимпийска медалистка от Токио, която е и бивша номер три, се класира за втория етап в надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с квалификантката Сторм Хънтър.

Сервиращите имаха пълен контрол над случващото се още от самото начало на двубоя, като макар и да виждахме известни проблясъци от страна на посрещащите тенисистки, то равенството в резултата остана непроменено. С преполовяването на дебютната част грешките от ракетата на италианката зачестиха, като тя се чувстваше некомфортно при размените по диагонала от своя левичарски форхенд и това позволи на младата майка да спечели четири поредни гейма, за да открие сметката си в сблъсъка.

С настъпването на втората част Свитолина продължи да дирижира случващото се, като задаваше темпото в разиграванията и умело поставяше техния край, изпълнявайки печеливша комбинация. Серията ѝ от спечелени геймове пък набъбна до общо седем поредни такива за мача в нейния актив, което я изведе напред със сет и пробив аванс. Сдобила се с убедителната преднината в резултата, то бронзовата олимпийска медалистка видимо нямаше как да бъде спряна по пътя към победата в мача и дори на втори път отмъкна подаването на Тревизан, за да подпечата крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията продължава: Свитолина обезличи миналогодишна 1/2-финалистка и потегли с разгромен успех Мартин Петков
Теми:  
wta | елина свитолина | мартина тревизан | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook