Сервара: Джокович показа по-солидна игра на US Open в сравнение с тениса му в Париж

от в 08:56 на 10.11.2021
Диана Андреева

Жил Сервара е плътно до Даниил Медведев вече четири сезона, а заслугата на французина като треньор на Медведев е голяма. Даниил неведнъж е споделял, че именно благодарение на своя наставник в момента е почти на върха на световната ранглиста и има зад гърба си 13 трофея на ниво ATP, включително титла от Големия шлем.

В края на изминалата седмица Медведев взе участие във финалния двубой на Rolex Paris Masters 2021, където отстъпи на  световния номер едно Новак Джокович. Мачът бе повторение на заключителния сблъсък от US Open, но този път корта като шампион напусна сърбина, а за разочарованието и емоциите след срещата говори треньорът на Даниил - Жил Сервара:

"Джокович трябва да бъде поздравен за ппостигнатот на Мастърса в Париж. Въпреки това обаче смятам, че като качество на играта Новак беше далеч по-солиден в Ню Йорк. За щастие, Даниил успя да спечели финала на US Open, който наистина имаше значение. Във Франция Медведев се справи изключително в откриващия сет, но впоследствие Ноле повиши значително нивото си.

Той е сред онези играчи, които показват най-доброто от себе си, когато са опрени до стената. Сега отново беше така. От един момент нататък Даниил вече нямаше сили, а за да надделееш над играч като Джокович е нужно през цялото време да бъдеш на 100% във физическо отношение. Резултатът беше разочароващ за нас, но победата на Новак е напълно заслужена“ – завърши Сервара.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сервара: Джокович показа по-солидна игра на US Open в сравнение с тениса му в Париж Диана Андреева
Теми:  
us open | даниил медведев | жил сервара | новак джокович | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook