Сесил Каратанчева вдигна трофея в Аризона след обрат

от в 22:06 на 17.02.2019
В
Днес след като Изабелла Шиникова спечели своята 21ва титла от ITF титла, това стори и Сесил Каратанчева. Българката надделя над детето чудо от Америка Кори Гауф, която е едва на 14 години и вдигна трофея в Съпрайз, Аризона.

Първата част българката беше по-активната тенисистка и въпреки че изпусна пробива си аванс при 2:1, седеше добре на корта. А Каратанчева и беше по-сигурна в своите сервис геймове. При 5:5 тя имаше и две възможности да спечели подаването на съперничката си, а двете минаха и през четири дюса, но в крайна сметка за наше съжаление пробива дойде в следващия гейм, когато Сесил сервираше, а това и прати първата част в сметката на Кори Гауф.

Втората част беше доста по-оспорвана, а пробивите бяха два пъти повече от геймовете взети на свой сервис. Сетът започна с размяна на две бързи подавания, а след тях Каратанчева успя и да пробие, макар и трудно и така поне за кратко поведе. Тя стори това и в следващия сервис гейм на Кори, а по пътя натам Сесил изпусна едно свое подаване. Хубавото беше, че за разнообрази, българката спечели и следващото си подаване, а така и поведе с 4:2 и след като никоя от подаващите в следващите три гейма не съумя да задържи своя сервис гейм, то нашата състезателка навакса сета си пасив.

Последната част започна повече от добре за Каратанчева, която давайки едва 4 от първите 16 точки в решаващия сет и така и нашето момиче успя да вземе две от своите подавания и един пробив. Втори такъв също се появи в сметката на нашето момиче, а това вече и даваше повече от комфортен аванс. Преднината на българката се запази, а за наша радост повече брейкове в мача нямаше и така шампионката на турнира в Съпрайз, Аризона бе Сесил Каратанчева.

Утешителното за малката звезда на американския тенис е че по-рано днес тя спечели титлата на двойки в Съпрайз, Аризона, а и нейното бъдеще изглежда повече от обещаващо щом на 14 вече стига до финали от сериите ITF.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сесил Каратанчева вдигна трофея в Аризона след обрат В

Коментари





Следвайте ни в Facebook