Сестри Стоеви надвиха 18-тите в света и докосват 1/4-финалите на Олимпиадата в Париж!

от в 17:52 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Сестри Стоеви донесоха първата българска победа в ракетните спортове за България на Олимпиадата в Париж! Родните бадминтонистки победиха тандема от Хонг Конг - Йеюн Нга Тин и Йеюн Пю, които също са сестри. Двете азиатки досега бяха побеждавали в 3 от 4-те си срещи с нашите сънароднички, но този път Стефани и Габриела взеха реванш на възможно най-подходящото място за целта и победиха с крайното 21:11 21:23 21:15 за 71 минути игрово време. Tози успех над световните номер 18 дава отличен шанс на нашите момичета да излязат от група "B" в олимпийската надпревара при женските двойки и така за пръв път да продължат към 1/4-финалната елиминационна фаза на най-големия международен спортен форум.

Първият гейм се превърна в същинска наказателна акция на Стоеви, които още в самото начало изградиха солиден аванс от 8:3 точки и постоянно увеличаваха преднината си, затваряйки частта с цели 11 точки разлика.

Представителките на Хонг Конг се окопитиха и дръпнаха с 6:3 във втория гейм, но световните номер 23 отново наложиха доминация на игрището, за да обърнат нещата до 14:10 в своя полза. Българките дори имаха мачбол, само че азиатките не се отказаха и съумяха да се преборят за изравняването на общия резултат, вкарвайки срещата в решителен гейм.

Там нещата общо взето вървяха точка за точка до 12:12, когато родните ни представителки спечелиха 6 от следващите 7 разигравания и така се поздравиха с изключително ценен успех, тъй като почти сигурно ще продължат напред към финалната осмица, ако спечелят един от следващите си два мача в групата. Сестрите утре ще премерят сили със световните номер три от Китай, а именно Лиу Шен Шу и Тан Нинг (не преди 15:40 часа), но там загубата няма да бъде фатална и по-важен се очертава сблъсъка с американките (на 30 юли) Ани и Кери Сю, които се намират зад нашите момичета в световната класация.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сестри Стоеви надвиха 18-тите в света и докосват 1/4-финалите на Олимпиадата в Париж! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | любопитно | олимпиада | париж 2024 | сестри стоеви

Коментари





Следвайте ни в Facebook