Сестри Уилямс крачат уверено напред в турнира след като записаха нови победи

от в 20:47 на 17.01.2019
В
Серина Уилямс разгроми Южени Бушар с 6:2 6:2 в най-очаквания мач от втория кръг на дамската надпревара.

За съжаление очакваното зрелище не бе налице и ясно се видя, че чаровната канадка е далеч игрово от времената, когато беше членка на световния топ 10 и достигна финал на Уимбълдън.

Двубоят започна с два бързи пробива на сметката на Уилямс и тя дръпна с 3:0. Последваха колебливи мигове за сервиращите и това доведе до 4 поредни разменени брейка, за да се стигне до 5:2, когато американката наруши тенденцията и затвори сета, след като наниза първите си два аса в мача.

Серина продължи да налага пълна доминация на корта и Бушар беше изнесена далеч зад основната линия от мощните удари на голямата шампионка.

Все пак Южени поддържаше с големи усилия паритета до 2:2, ала оттам нататък Уилямс взе четири гейма подред, а с това и мача, като показа, че навлиза в чудесна форма и чувства много по-добре ударите си, отколкото през изминалата седмица в Пърт.

Поводите за празненства в семейство Уилямс не се изчерпваха дотук, тъй като Винъс Уилямс също се поздрави с трисетов успех срещу френската техничарка Ализе Корне след 6:3 4:6 6:0.

Първият сет протече спокойна за голямата сестра, като тя проби рано подаването на Корне и докрая поддържаше преднината си, като сетбола бе реализиран след елегантно контра пие по късия диагонал.

Във втората част събитията се обърнаха с главата надолу, а първият сервис на американската тенииситка напълно изчезна от корта.Така тя не можеше да реализира бързи и лесни точки, а в дългите размени определено Корне беше по-стабилната състезателка и с отличната си игра в защита успяваше да изкопчи огромно количество непредизвикани грешки от Уилямс, която бе пробита решаващо в десетия гейм и изглеждаше, че психологическото предимство преди решаващата част е изцяло на страната на Ализе.

38 годишната американка обаче демонстрира огромния си опит и вдигна оборотите до невъзможна предавка за Корне, която само отчиташе минаващите покрай нея уинъри и след само 23 минути, Винъс вдигна победоносно ръце, печелейки сета на нула, а с това и крайния успех.

За двете сестри предстои почивен ден, а в събота Серина ще се изправи срещу талантливата украинка Ястремска, докато на Винъс й предстои изключително трудно изпитание срещу водачката в ранклистата Симона Халеп.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сестри Уилямс крачат уверено напред в турнира след като записаха нови победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook