Севастова и Кава ще спорят за трофея в Юрмала

от в 23:48 на 27.07.2019
В
Първата поставена на надпреварата в Юрмала - Анастасия Севастова, отстрани адашката си - 18-годишната Анастасия Потапова, на полуфиналите на турнира след 6:4 6:2.

Още от началото на двубоя представителката на домакините ,,тормозеше” своята съперничка с вариативния си стил на игра. Потапова все пак съумяваше да отговори на предизвикателството, като рускинята оставаше близо в резултата.



Изведнъж обаче латвийката набра скорост и реализира два поредни пробива, за да стигне до преднина от 5:2. Шестата поставена се опита да навакса огромното си изоставане, но желанието ѝ за борба ѝ донесе само два допълнителни гейма, тъй като във второто си подаване за спечелване на първия сет Севастова беше непоколебима.

Във втората част двете си размениха по брейк, преди първата поставена да ,,натисне газта” отново при 2:2, като този път Севастова не погледна назад при 5:2, именно приключвайки срещата още тогава.



На финала на домашния си турнир Севастова ще се изправи срещу 194–тата в света - полякинята Катаржина Кава, която отстрани Бернарда Пера с убедителното 6:2 6:3.

Кава започна с преднина от 2:0 гейма, преди да позволи да бъде изравнена. Оттогава до края на откриващата част все пак полякинята преоткри високия интензитет в своето представяне и след серия от четири поредни гейма тя лиши сета от интрига.



В следващия Пера бе първата, която нанесе удар, пробивайки своята съперничка по време на средата на частта, за да поведе с 3:2. За нейна жалост обаче в този момент последва нова поредица от четири последователни гейма на сметката на полякинята, която по този начин записа този убедителен успех в своя полза.

https://twitter.com/WTA/status/1155138449768235008?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Севастова и Кава ще спорят за трофея в Юрмала В

Коментари





Следвайте ни в Facebook