Северин Люти: Федерер не мисли за ранглистата, целта е Уимбълдън

от в 16:10 на 07.04.2017
Георги Христов

Треньорът на Роджър Федерер Северин Люти коментира представянето на своя възпитаник през настоящия сезон.

"Винаги сме се старали да усъвършенстваме играта на Роджър, за да бъде той по-агресивен. Той винаги се стреми да прогресира. Преди година смени ракетата си, а чак сега напълно привикна към нея. Всички знаем на какво е способен той. Щом го видях как играе в края на миналата година в игра му казах, че ще спечели в Мелбърн.

"В интерес на истината на Australian Open след първите два мача, си мислех, че ако не вдигне нивото ще му бъде много трудно с Томаш Бердих. За големите играчи е важно да вдигат нивото си в ключовите моменти. Също така не очаквах да продължи да се представя толкова убедително в следващите мачове. Роджър не бе играл половин година.

"Не мисля, че друг можеше да стори това. Феноменално е колко бързо Роджър възстанови ритъма си. След неговите ваканции се чудя как е възможно да се завърне на корта и да отиграва всяка топка. Както повечето големи тенисисти той има изключителна увереност в себа си. Знае как да използва положителната енергия," коментира Люти.

Според него ранната загуба в Дубай е позволила на Федерер да си вземе по-сериозна пауза за почивка и в това е в основната на успехите му в Индиън Уелс и Маями.

"Неотдавна Роджър ми каза, че дори кариерата му да приключи в този момент, ще е щастлив с постигнатото. Той обаче никога не се бе наслаждавал на трофей така както в Мелбърн."

Люти признава, че отдавна са взели решението Федерер да играе на клей само на Откритото първенство на Франция. "Да, това не е спонтанно решение. Дискутирали сме го отдавна. Следващата ни голяма цел е Уимбълдън."

"Първото място в ранглистата не е приоритет за екипа ни. Затова и Федерер планира така програмата си. Той няма да участва в Монте Карло, Мадрид и Рим. Може би пък след тях всички ще твърдят, че Рафаел Надал ще бъде скоро №1."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Северин Люти: Федерер не мисли за ранглистата, целта е Уимбълдън Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | северин люти | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook