Сезонът на клей за Кирьос приключи: Опелка наниза 21 аса и е финалист в Хюстън!

от в 21:42 на 09.04.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос винаги е изразявал презрението си към червените кортове, поради което през тази година взе решение да се включи само в един турнир на клей, а именно този в Хюстън. Австралиецът се представяше изключително успешно през седмицата и достигна до полуфиналната фаза, където обаче днес бе спрян от представителя на домакините Райли Опелка. Двубоят се разви изцяло по вкуса на 211-сантиметровия състезател, който наниза цели 21 аса и след точно час и 11 минути се поздрави с крайния успех - 6:3 7:5. В сблъсъка за титлата световният №18 очаква победителя от другия полуфинал между Джон Иснър и Кристиан Гарин.

Срещата започна напълно равностойно с бързо спечелени геймове от сервиращите, преди да станем свидетели на драстичен спад в нивото на игра на австралиеца, който в четвъртия гейм допусна серия от непредизвикани грешки, довели до пробив в сметката на местния представител. Напълно според очакванията Опелка бе безапелационен от сервис линията и голяма част от началните му удари бяха невъзможни за връщане, а в случаите, когато се стигнеше до разиграване, то скоропостижно завършваше в полза на американеца. В хода на целия сет той загуби едва четири точки на собствено подаване, с което напълно лиши опонента си от възможност за обрат, и така получи предимство в отделните части.

Във втория сет Кирьос стабилизира представянето си и паритетът в геймовете остана непокътнат до 2:2. Тогава обаче пропуските в играта му отново зачестиха, което помогна на представителя на домакините да осъществи пробив за 4:3. Нямайки какво да губи, в ответния гейм австралиецът изпълни няколко отлични ретура, които в комбинация с образцов минаващ удар по диагонала станаха причина за моментален рибрейк и ново равенство. По всичко изглеждаше, че ще станем свидетели на тайбрек, но при 5:5 Кирьос отново влезе в спор със съдията на стола, което доведе до наказателна точка, узаконила реализирането на късен пробив. Това напълно пречупи желанието на световния №94 да продължи битката и той не направи никакво усилие в противниковото подаване, с което предаде и мача.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сезонът на клей за Кирьос приключи: Опелка наниза 21 аса и е финалист в Хюстън! Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | Обзори | райли опелка | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook