Шампион и извън корта: Федерер с благороден жест към децата на Африка

от в 15:59 на 27.04.2022
Мартин Петков

,,Фондация Роджър Федерер" продължава вече 18 години след своето създаване да помага по всевъзможни начини за обучението на деца в неравностойно положение. Организацията главно работи за развитието на подрастващите в Африка, като до момента се начисляват близо 2млн. случая на деца получили помощ. Една от основните причини фондацията да е толкова деятелна на ,,Горещия континент" е, че майката на швейцареца - Линет Федерер, е родом от Република Южна Африка, където прекарва живота си до 21-годишна възраст и е дълбоко запозната с неблагоприятните условия за пребиваване и личностно развитие.

Маестрото никога не е крил симпатиите си към това да помага на децата от Африка, като един от най-видните му примери е организирането на демонстративни мачове, още познати като ,,Мач за Африка", и към момента се начислят шест подобни благотворителни събития, в които участие са взели Рафаел Надал, Стан Вавринка, Джак Сок, Анди Мъри и Бил Гейтс, а събраните дарения възлизат на над 10млн. щатски долара.

През днешния ден от ,,Фондация Роджър Федерер" публикуваха снимка на 20-кратния шампион от Шлема заедно с министъра на половете в Малави, която е по повод дарението на 3000 таблета, които да бъдат в помощ на менторите за обучение в страната, благодарение на широката си приспособимост от място, време и квалификация. Благородният жест на Маестрото идва едва ден по-късно, след като швейцарецът оповести, че дългоочакваното му завръщане в ATP Тура ще се състои в родния му град Базел през октомври.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампион и извън корта: Федерер с благороден жест към децата на Африка Мартин Петков
Теми:  
благотворителност | обучение на деца | роджър федерер | федерер | южна африка

Коментари





Следвайте ни в Facebook