Шампион на корта и извън него: Трогателният жест на Надал към публиката

от в 01:51 на 05.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал се завърна победоносно на корта след близо петмесечно отсъствие, постигайки победа на двойки заедно с Хауме Мунар в откриващия кръг на ATP 250 надпреварата в Мелбърн. Матадора и неговият сънародник надиграха аржентинците Томас Мартин Ечевери и Себастиан Баез с 2:1 сета и така 20-кратният шампион от Шлема откри тазгодишната си кампания в Тура с победа.

Най-интересният момент обаче се получи след самата срещата, когато множество фенове очакваха Надал с надеждата да се сдобият с негов автограф, само че правилата на турнира забраняват на играчите да извършват подобна дейност, като целта е да се избегне евентуално заразяване с коронавирус. Самият испанец имаше огромното желание да зарадва своите привърженици и прекара известно време в разговори с тях, за да им обясни ситуацията и неколкократно им се извини, тъй като няма да може да удоволетвори тяхното желание, докато охраната постепенно го извеждаше от съоражението.

Припомняме ви, че именно Рафа спечели наградата за спортсменство през 2021-а и едва ли някой може да оспори нейната тежест, имайки предвид образцовото поведение на манакореца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампион на корта и извън него: Трогателният жест на Надал към публиката Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | хауме мунар

Коментари





Следвайте ни в Facebook