Шампион на Уимбълдън: Синер и Зверев са най-скучните тенисисти в Тура; негледаеми са

от в 13:24 на 06.07.2024
Калоян Соколов

 Фредерик Нилсен определено не е фен на новия номер едно в мъжкия тенис и не се страхува да го покаже. Бившият шампион на двойки от Уимбълдън даде интервю пред SpilXperten, в което определи Яник Синер за един от най-скучните играчи в ATP Тура, а датчанинът също така не пожали и още трима от своите някогашни колеги.

"За мен Джон Иснър беше най-скучен от всички тенисисти за гледане. Говорим за човека с вероятно най-добрия сервис в историята на играта, но той не направи никакви усилия да се развие в останалите аспекти на тениса. Винаги играеше на малките турнири в седмицата преди "мейджър" надпреварите и пристигаше там абсолютно изцеден. Точно затова и не направи почти никакви добри резултати на това ниво през цялата си кариера. Намирах за отегчителна тази липса на амбиция у него.

Що се отнася до активните играчи, то най-скучните за мен са Александър Зверев и Яник Синер. При Зверев имам чувството, че той не се наслаждава да бъде на корта и всичко се случва с огромни допълнителни усилия. Самата енергия в неговите двубои не ми допада. Уважавам ефективността на неговия тенис, но просто е негледаемо за мен.

Синер пък е твърде монотонен. Всичко при него е роботизирано и всяка точка е една и съща. Да, той удря топката изключително добре, но няма нищо вълнуващо в това, защото разиграванията са абсолютно идентични, когато той е на корта" - смята някогашният партньор в карето на Григор Димитров, с когото първата ни ракета достигна до единствения си полуфинал в сериите "Мастърс".

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампион на Уимбълдън: Синер и Зверев са най-скучните тенисисти в Тура; негледаеми са Калоян Соколов
Теми:  
александър зверев | интервюта | любопитно | фредерик нилсен | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook