Шампион от Шлема: Класата на руснаците е несравнима спрямо останали отбори

от в 06:46 на 06.12.2021
Диана Андреева

Евгений Кафелинков е един от успешните тенисисти в историята на Русия. Носител на 26 титли на ниво ATP, той е бил начело на световтата ранглиста, както и е ставал шампион от Големия шлем на два пъти в историята. През 2010 година обаче официално той слага край на тенис кариерата си и се отдава на живота си извън корта, макар че често пъти в интервюта изказва мнението си за любимата игра и коментира актуални въпроси. 

През вчерашния ден сънародниците на Кафелников спечелиха трофея на Купа Дейвис. Успехът на отбор Русия стана факт след триумф над Хърватия в заключителния етап, като доминацията на руснаците е била "видима от самото начало" според Кафелников и никой не се е съмнявал в техните възможности. Ето и точните думи на бившия шампион от Големия шлем, часове след победата на Русия: 

"В хода на турнира дори за момент хората не се съмняваха във възможностите ни. Победата ни не бе поставена под съмнение, бяхме фаворити. Класата и възможностите на момчетата от Русия са по-високи от тези на всички останали отбори в надпреварата. 

Рубльов бе поставен под сериозно напрежение в началото на турнира. Той винаги очаква от себе си прекалено много, перфекционист е, което понякога не му се отразява добре. Доверието на почитателите ни към него беше разклатено, но той е много талантлив играч и това не бива да бъде поставяно под въпрос. За Медведев дори не трябва да говорим. Той отново доказа, че е номер две в света, веднага след Новак Джокович." - завърши той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампион от Шлема: Класата на руснаците е несравнима спрямо останали отбори Диана Андреева
Теми:  
андрей рубльов | даниил медведев | евгени кафелников | купа дейвис | лорен дейвис | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook