Шампион от Sofia Open: Запознат съм с таланта, който притежавам

от в 16:38 на 19.09.2021
Диана Андреева

Яник Синер вдигна своя дебютен ATP трофей на Sofia Open 2020, а само след броени дни италианският талант отново ще се завърне в столицата ни, в опит да повтори постигнатото през миналия сезон. Преди една година по това време Яник бе класиран под номер 74 в световната ранглиста, а сега се намира на впечатляващото 14-о място. Но на какво се дължи промяната в резултатите му? На този въпрос, както и редица други, отговори самият Синер в кратко интервю за Tennishead:

"Като изключим турнира в Торонто, мисля, че се представих доста прилично през последните седмици. Имах шанс да спечеля всеки от мачовете си, дори тези, които в крайна сметка не завършваха в моя полза. Пораженията са неприятни, но са част от процеса на развитие и съзряване. В момента съм едва на 20 години и съм наистина доволен от позицията, в която се намирам.

На 16-годишна възраст не бях наясно какво искам да правя с живота си. Знаех, че тенисът е нещо, което ме вълнува, но не бях никак сигурен в себе си. В момента съм запознат с таланта, който притежавам, и затова нагласата ми е далеч по-различна - подхождам с търпение, но и увереност, към всеки двубой.

За да постигнеш успех в професионалния тенис е необходимо да си спокоен и да имаш добър екип около себе си. Рикардо Пиати притежава огромен опит по отношение на всеки един аспект от играта и съм много щастлив, че имам възможността да работим заедно и да се уча от него всеки ден." - завърши Синер. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампион от Sofia Open: Запознат съм с таланта, който притежавам Диана Андреева
Теми:  
atp | sofia open | синер | тенис ранглиста | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook