Шампионът Алкарас: Не спрях да вярвам до последно; Синер за мен си остава най-добрия в света

от в 17:23 на 02.10.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас беше напът да загуби един двубой, в който наглед контролираше играта през почти цялото време, само че световният номер едно Яник Синер отрази цели 12 точки за пробив и дори поведе с 3:0 в тайбрека на финалния сет, само че оттам насетне испанецът беше безупречен и нанесе първа загуба на южнотиролеца от месец август насам.

Новият шампион в Пекин не скри щастието си от своя триумф, но същевременно отдаде нужното уважение към своя голям приятел и съперник, завявайки скромно как за него все още Синер си остава най-добрия тенисист в света.

"Беше изключително оспорван мач. Яник още веднъж показа, че е най-добрият играч в света. Поне за мен. Невероятно е на какво ниво играе. Говорим за най-високото равнище по отношение на физика и психика. Той е истински звяр. Мисля, че е хубаво за тениса, когато се изправим един срещу друг с него, защото винаги правим страхотни мачове с високо интензитет на игра и множество невероятни разигравания.

Мисля, че точно подобни двубои са способни да запалят хората, които поначало не гледат тенис и дори да ги накарат да стъпят за пръв път на корта. Опитвам се да се наслаждавам на подобни битки, но определено не е лесно. Няма как да не бъда щастлив момента. Очевидно правя точните неща, след като съм способен да победя световния номер едно в подобен финален мач.

Горд съм с работата, която свърших най-вече от ментална гледка точка през последния месец, защото знаете, че минавах през труден период. Наясно бях със статистиката, че Яник е спечелил 18 от последните си 19 изиграни тайбрека, но не спрях да вярвам до последно в победата. Казах си, че трябва да вложа абсолютно всичко от себе си, изоставяйки с 0:3 в точките, за да си дам шанс за победа.

След това изиграх няколко поредни страхотни точки и изравни за 3:3. През цялото време мислех, че трябва да разчитам на своите удари и да съм се опитал да спечеля този мач, а не просто да играя, за да не загубя. В крайна сметка направих именно това и съм много щастлив с начина, по който се борих до последната точка" - заяви щастливият шампион след спечелването на дебютния си трофей в Азия.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Алкарас: Не спрях да вярвам до последно; Синер за мен си остава най-добрия в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook