Шампионът е аут: Алкарас изигра нов невероятен двубой и ще спори за титлата в Маями!

от в 04:37 на 02.04.2022
Мартин Петков

Карлос Алкарас безспорно изглежда като тенисистът в най-добра форма към момента, след като се намира в серия от 14 победи в последните си 15 мача и съответно 22 успеха в 24 срещи през годината. Младокът демонстрира изключително високо ниво на тенис в последните си двубои на Мастърса в Маями, като съумя да надвие последователно Стефанос Циципас и Миомир Кецманович в едни от шедьоврите на сезона, за да се класира на полуфиналите във Флорида. От другата страна на мрежата в сблъсъка за място на финала беше действащия шампион Хуберт Хуркач, който без да е под светлините на прожекторите, печелеше своите мачове, за да триумфира срещу Даниил Медведев в четвъртфиналната фаза, спирайки руснака по пътя му към първото място в ранглистата с десетата си поредна победа в ,,Магичния град".

Срещата в ранните часове на днешния ден, която е определяща кой измежду испанеца и поляка ще излезе в мача за титлата в неделя, премина изцяло под доминацията на сервиращите, като пробивите в двубоя отсъстваха. Алкарас все пак запазваше по-голямо спокойствие във важните моменти, впоследствие оказало се ключово, безгрешно изпълняваше любимия си удар в лицето на късата топка и отлично провеждаше своите атаки, като всичко това наклони везните в негова полза, за да триумфира след 7:6(5) 7:6(2) и така той се класира на дебютния си финал от сериите ,,Мастърс 1000", където ще спори за титлата срещу Каспър Рууд, който е негов стар познайник от академията на Рафаел Надал.

В началото на срещата двамата тенисисти се позоваваха на най-силните прийоми в играта си, поради което интригуващите мигове липсваха. Хуркач пръв съумя да стигне до брейкбол, но младокът прибегна към любимата си къса топка и се измъкна от сложната ситуация. С течение на времето испанецът намираше все по-добре своя ритъм, като дори разполагаше с възможности за пробив, но благодарение на мощни сервиси полякът си осигури нужното преимущество и вкара частта в закономерен тайбрек. Световният номер 10 поддържаше контрол над случващото се в дългия гейм, но момент на разколебаване в играта му предаде водещата роля в полето на Алкарас, като той от своя страна за пореден път си осигури нужното предимство с къса топка, достигайки до сетбол, който реализира след блестящ ретур, за да отмъкне откриващия сет.

Шампионът от NextGen Финалите продължи силното си представяне в началните минути на втората част, като разполагаше с брейкбол, но миналогодишният шампион запази самообладание и го отрази. Последвалата доминация от страна на сервиращите се простираше до самия край на сета, преди Хуркач да си осигури възможност за пробив с едно от изпълненията на турнира, но добрата защита на испанеца за пореден път си пролича и станахме свидетели на нов дълъг гейм. В тайбрека, за разлика от този през първата част, Алкарас диктуваше събитията на корта, печелеше лесни точки от непредизвикани грешки на своя противник и с изящен форхенд стигна до крайния успех, който го класира за финала и в неделя ще има възможност да се превърне в най-младият шампион на Мастърс 1000 надпреварата във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Алкарас изигра нов невероятен двубой и ще спори за титлата в Маями! Мартин Петков
Теми:  
карлос алкарас | мастърс 1000 | мастърс маями | маями | полуфинал | титла | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook