Шампионът е аут: Синер детронира Фриц в първокласен двубой и е 1/2-финалист в Индиън Уелс!

от в 03:11 на 17.03.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц през настоящата седмица имаше изключително трудната задача да защитава титлата си на Мастърса в Индиън Уелс, след като преди година извървя целия път до трофея в родната си Калифорния. Американецът до момента се справяше повече от добре в кампанията си в пустинния град и увеличи победната си серия до в "Златния щат" до 9 последователни успеха, с което се класира за четвъртфиналната фаза, в която му предстоеше да срещне първото си изпитание от най-висок ранг в лицето на Яник Синер.

Италианецът от своя страна имаше също толкова силно начало на сезона и спечели титлата в Монпелие, като впоследствие загуби на финала в Ротердам от бъдещия шампион Даниил Медведев, откогато датираше и последната му поява в Тура преди настоящата седмица. Световният номер 13 вече се справи със съпротивата на трима от ветераните в състезанието - Ришар Гаске, Адриен Манарино и Стан Вавринка, като в хода на днешния ден направи следващата крачка в похода си към своя дебютен трофей от сериите Мастърс 1000 и успя, за съжаление на всички домакински привърженици по трибуните, да детронира местния любимец след 2 часа и 16 минути на корта - 6:4 4:6 6:4. С успеха си южнотиролецът подпечата класирането си за финалната четворка в турнира, където в спор за място в мача за отличието ще срещне един топ поставения в схемата - Карлос Алкарас, с когото при последния си сблъсък изнесоха 5-часово зрелище на миналогодишния US Open, в което бъдещият шампион триумфира с победата.

Интригуващите моменти на корта белязаха двубоя още от дебютния за сблъсъка гейм, след като световният номер 5 видимо изпитваше затруднения с пласирането на първия си сервис, при което Синер предусети шанса си да реализира пробив и оползотвори възможността си чрез поредица от печеливши отигравания. Фриц мигновено се отърси от случилото се и опита да се реабилитира, като достигна точка за рибрейк, ала италианецът не трепна във фундаменталния миг и затвърди преднината си. Оттам насетне италианецът покачи равнището си в моментите на собствено подаване, като успяваше с краткотрайни разигравания да продуцира завършващи попадения от ракетата си и необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

Втората част изведе на пиадестала класата на сервисите на всяка от двете страни на мрежата, като шансовете пред посрещачите да сторят нещо бяха сведени до минимум и подаванията се трупаха в техните активи. В това русло бяхме отведени до знаковия десети гейм, в който южнотиролецът допусна лековати неточности в играта си и окрилен от публиката, защитаващият шампион изравни резултата в отделните сетове.

Абстрахирал се от моментната криза в представянето си, световният номер 13 потегли по мечтан начин в решителната трета част, като повиши значително темпото при размените от основната линия и реализира ранен пробив. Въпреки това, Фриц не допусна да бъде сломен така лесно и на свой ред вдигна оборотите, като форхендът му отново заработи близо до съвършенството и първата ракета на домакините се поздрави с рибрейк, който затвърди, удържайки началния си удар от ситуация 0:40.

С течение на времето умората ставаше все по-видима за световния номер 5, който инкасираше прекомерен брой грешки от наглед рутинни позиции и това даваше на по-нискоранкирания тенисист спокойствието единствено да държи топката в корта. С достигането на заключителните моменти в срещата южнотиролецът прибегна до изявено количество слайсове, чрез които допълнително изчерпваше енергийния запас на домакинския представител, карайки ги неизменно да прикляка, което изигра ключова роля за крайния изход на двубоя, след като Синер матира шампиона с пробив в деветия гейм и броени минути по-късно на собствен сервис подпечата детронирането на Фриц, като сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът е аут: Синер детронира Фриц в първокласен двубой и е 1/2-финалист в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
atp | индиън уелс | тейлър фриц | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook