Шампионът е тук: Джокович се завърна триумфално и изравни рекорда за победи на US Open!

от в 06:47 на 27.08.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна обратно на корта и изглеждаше сякаш изобщо не е спирал да играе. Защитаващият шампион на US Open предпочете да пропусне подготвителните турнири в Северна Америка, след като хвърли всички сили да завоюва така бленувания олимпийски златен медал. 24-кратният "мейджър" носител показа много високо качество на игра срещу квалификанта Раду Албот, като единствените забележки могат да бъдат към ниския му процент вкаран първи сервис и общо 10-те допуснати двойни грешки. 

Останалите елементи обаче работеха безупречно за сърбина и той започна защитата на титлата си с категоричен триумф над бившия номер 39 - 6:2 6:2 6:4 за 2 часа и 7 минути игрово време. Така "Джокера" отмъсти за своите двама по-малки братя, след като сподели, че и двамата са играли и губили срещу молдовеца.

Така Джокович оформи изцяло сръбски двубой във втория кръг, след като Ласло Джере надви Ян-Ленард Щруф в 5-сетова драма, а интересното е, че Ноле се изправи срещу Джере и през миналата година в Ню Йорк, когато навакса пасив от 0:2 в мача си с него.

Първият сет не беше от най-високо качество и можеше да видим, че балканецът все още търси своя ритъм. Това позволи на Албот да спечели дебютните си две подавания на нула, но впоследствие аутсайдерът не взе нито гейм повече до края на сета.

Сценарият се повтори във втората част, с разликата, че този пъти световният номер две проби в самото начало и видяхме мигновен рибрейк за 2:2. Това изглежда обаче само подразни олимпийския златен медалист и той влезе в нова поредица от 4 спечелени гейма, за да се поздрави на само един сет от преминаване в следващия кръг.

Албот продължи да се бори в третата част и дори водеше в геймовете до 3:2, спасявайки редица брейкболи, но накрая стомната на аутсайдера се счупи и Джокович можеше да отбележи своята 89-та победа на US Open, изравнявайки рекорда на Роджър Федерер!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът е тук: Джокович се завърна триумфално и изравни рекорда за победи на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook