Шампионът Кареньо Буста: Не ме събуждайте, ако това е сън

от в 16:52 на 15.08.2022
Калоян Соколов

Едва ли някой дори си е помислял да нареди Пабло Кареньо Буста сред фаворитите за титлата, когато стартира Мастърса в Монреал, но испанецът даде сериозна заявка още с убедителната си победа над Матео Беретини на старта и оттам насетне надигра още редица първокласни състезатели, за да достигне до дебютния си финал на подобно ниво ниво и там да осъществи обрат над Хуберт Хуркач, осигурявайки си напълно заслужен трофей. Впоследствие испанецът не скри силните емоции от своя успех, споделяйки следното в церемонията по награждаването:

"Моля ви да не ме събуждате, ако сънувам. През целия сезон досега не играех добър тенис, но усещах как тази седмица играта ми се подобрява и вярвах в себе си до последно. Въпреки че загубих първия сет, то останах позитивен и усещах, че мога да обърна двубоя. Срещу Хуркач е много трудно, защото той притежава страхотен сервис, само че с течение на мача посрещах все по-добре и съм изключително щастлив да триумфирам с най-голямата титла досега в моята кариера.

Не за първи път съм шампион в ATP Тура, ала днес нещата са много по-специални и до голяма степен е нещо ново за мен. С екипа ми работихме много здраво през последните месеци и не позволих да се поддам на разочарованието от слабите предходни резултати, а това в момента ми се отплаща. Надявам се да запазя същото ниво на увереност в следващите надпревари и да продължа да да действам с такова ниво на агресия, тъй като винаги играя най-добрия си тенис в Северна Америка и имам реални шансове да продължа с победите" - завърши оптимистично новият шампион в Монреал

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Кареньо Буста: Не ме събуждайте, ако това е сън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | монреал | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook