Шампионът Медведев се спаси на косъм от отпадането, а аплодисментите са за 20-годишния Меджедович

от в 23:19 на 13.05.2024
Елеонора Александрова

През последните няколко месеца Даниил Медведев продължава да се утвърждава, като топ играч и на клей. Руснакът, който демонстрира впечатляващо постоянство на най-омразната си настилка, надделя в почти 3-часова драма младата надежда на сръбския тенис, Хамад Меджедович със 7:6(5) 2:6 7:5 и така се класира за осминафиналите, където ще срещне Томи Пол.

Срещата започна по кошмарен начин за световния номер 4, който допускаше безброй грешки. Липсата на опит на сърбина обаче помогна на руснака да се задържи в играта. Въпреки ранния пробив, който Меджедович си осигури, във втората половина на сета Медведев успя да изравни резултата отново, ала световният номер 121 не показваше страх от опонента си и дори при 6:5 имаше сетбол пред себе си. Въпреки критичния момент, бившият номер 1 показа класата си и го спаси. Така се стигна до тайбрек, където сърбинът  играеше ентусиазирано, но действащият шампион в Рим беше по-стабилен и със 7:5 спечели дългия гейм.

Грешките в играта на Медведев се завърнаха във втория сет, като в началото на частта си пролича превъзходството на 20-годишния квалификант. С агресивната си игра от Шампионът от ATP Next Gen Finals показа голяма част от пълния си потенциал, притискайки здраво именития си опонент и съумя да осъществи два пробива, като по този начин спечели втория сет с 6:2.

Руснакът напомни на най-добрия си тенис в началото на последната част. Четвъртият в света играеше с доста по-малко грешки, отколкото в предните два сета, а това даде отражение върху резултата, който стана 4:1 в полза на Медведев. Тогава обаче Меджедович започна да играе доста по-освободено и със силна игра от начален удар и ретур успя да изравни резултата, правейки 40-тия си завършващ удар в мача. Следваха минути на първокласен тенис и от двамата тенисити, ала именно в дванадесетия гейм Медведев показа по-здрави нерви и успя да преодолее съпротивата на младия сърбин след почти тричасова битка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Медведев се спаси на косъм от отпадането, а аплодисментите са за 20-годишния Меджедович Елеонора Александрова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | рим | хамад меджедович

Коментари





Следвайте ни в Facebook