Шампионът няма да се завърне в Синсинати: Новак Джокович ще пристигне директно на US Open

от в 10:57 на 09.08.2024
Калоян Соколов

 Новак Джокович няма да защитава титлата си на Мастърса в Синсинати. Сърбинът изхаби огромен ресурс от физически и психически сила, за да се поздрави със спечелването на своя дебютен златен олимпийски медал. Сърбинът напълно логично предпочете да не пътува за Монреал, а да се отдаде на заслужена почивка със семейството си в Хърватия, а изглежда вакнцията ще бъде удължена с още една седмица.

Световният номер 2 надви Карлос Алкарас в епичен финал на надпреварата в щата Охайо през миналия сезон, но очевидно "Джокера" няма амбиции да се бори за четвърти трофей в състезанието и ще го видим на корта директно за участието му на US Open. Това означава, че 24-кратният "мейджър" шампион почти сигурно ще бъде изпреварен от Карлос Алкарас и така ще отстъпи до третото място в световната ранглиста, което означава, че в Ню Йорк би могъл да премери сили с един измежду Синер и Алкарас още в 1/2-финалите.

Джокович само веднъж в своята кариера не е играл подготвителен турнир преди US Open, а това се случи точно след предпоследното му олимпийско участие в Токио през 2021-ва, когато беше спрян от Александър Зверев в полуфиналите, а впоследствие сърбинът загуби на финала в Ню Йорк от Даниил Медведев, с което пропусна шанса си да осъществи спечелването на "Календарен шлем" (триумф на 4-те шлема в една година).

Това пък ще облагодетелства Григор Димитров, който до голяма степен вече си е осигурил място сред 8-те топ поставени в Синсинати, а това ще му даде по-удобен жребий и директно място във втория кръг на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът няма да се завърне в Синсинати: Новак Джокович ще пристигне директно на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook