Шампионът от 2021-ва и световен №9 е следващото препятствие пред Григор Димитров в Маями

от в 06:07 на 26.03.2024
Калоян Соколов

 Шампионът от 2021-ва година разделя Григор Димитров от дебютна поява в 1/4-финалите на Мастърса в Маями. Световният номер девет Хуберт Хуркач преодолява съпротивата на Себастиан Корда, надигравайки го с крайното 7:6(5) 6:7(5) 6:3, с което запази шансовете си за трети трофей от "Мастърс" сериите в своята кариера. Хуркач достигна до тази фаза след две трисетови победи, като вчера реализира единствения пробив в мача за преднина от 3:2 в решителната част и оттам насетне нямаше проблеми да задържи преднината си.

Въпреки сериозните успехи на осмия поставен в Маями, то Григор може да се похвали с 4 победи в също толкова мачове със 196-сантиметровия играч, но е въпрос на коректност да признаем, че битките между двамата добри приятели винаги са много оспорвани и често дори са били решавани след тайбрек в третия сет.

Преди два дни Димитров каза за Алехандро Табийо, че е един от най-добре сервиращите играчи, които някога е срещал, а срещу Хуркач задачата на посрещачите обикновено е още по-тежка, но българинът многократно вече е показвал, че знае как да побеждава гиганта и се надяваме днес отново да го стори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от 2021-ва и световен №9 е следващото препятствие пред Григор Димитров в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | маями | следващ съперник | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook