Шампионът Рубльов: Всеки ден бях почти мъртъв; не можех да се обуя и ядях бебешка храна

от в 01:48 на 06.05.2024
Калоян Соколов

Андрей Рубльов изобщо не беше в сметките за спечелването на титлата от Мастърса в Мадрид, след като беше отпаднал в първия си мач при последните си 4 турнирни участия и не беше взел нито сет пo време на въпросните допуснати поражения. Самият Рубльов вече беше признал за трудностите си от психологически характер, които бяха породени от дисквалификацията му в Дубай, но през тази седмица видяхме едно същинско негово тенис прераждане, което го отдведе до купата в испанската столица.

Оказва се обаче, че руснакът е трябвало да премине през нещо далеч по-тежко от моментната с ментална несигурност и е имал много сериозни проблеми в хода на цялата надпревара. 2-кратният Мастърс носител призна как цялото му тяло е натъпкано с лекарства и не скри абсолютно нищо в своето интервю, което даде непосредствено след успеха си на Феликс Оже Алиасим, който явно не е бил никак далеч от това да достигне до титлата с четвърто отказване на негов съперник.

"Наистина нямам думи. Никога нямаше да предположите, че ще спечеля титлата, ако знаете през какво преминах през последните 9 дни. Невероятно щастлив съм и трябва да отдам огромни благодарности към лекарите, които направиха и невъзможното да бъда днес на корта. Истината е, че през главата ми преминаха мисли да се откажа от турнира, защото бях почти мъртъв през всеки един от последните дни и изобщо не можех да спя. Бих казал, че съм най-горд със спечелването на точно този трофей, съпоставяйки го с всички останали други, имайки предвид всички трудни обстоятелства по пътя.

В началото на седмицата имах вирус и утре ще отидем до болницата, за да проверим как стоят нещата в момента. Половината ми гърло е напълно блокирано. В началото на седмицата изпитвах изгаряща болка и изобщо не можех да се храня. Наложи ми се да ям бебешка храна. Беше пълна катастрофа. Впоследствие започнах да се чувствам по-добре физически, но гърлото ми ставаше все по-възпалено. Нищо не помагаше, така че докторите прибягваха до инжекции, които ми позволяваха да излизам на корта. Стигна се дотам, че получих възпаление и на краката, което афектира костите и дори не можех да вляза в собствените си обувки.

Това е наистина една приказна седмица. Винаги съм изключително негативен спрямо себе си, но този път се чувствам много горд от постижението си. През последните нощи не минаваха никакви мисли през главата ми. Събуждах се от болката, но сега няма значение. Може спокойно да прекарам следващата цяла седмица на болнично легло.

Мисля, че всичко това ми помогна накрая, защото бях концентриран изцяло върху тениса и трябваше да пестя своята енергия максимално. Дори не можех да се окуража с едно "come on", тъй като нямах глас. Усещах, че играя добре в първите си мачове от турнира, само че после вирусът се появи. Трябвше да стоя в хотелската си стая през почти цялото време и да си поръчвам храна от румсървиса. Беше направо невероятно. Шест седмици нямах победа, а сега съм шампион. Колко много може да промени една седмица в тениса" - заключи щастливият носител на трофея в Мадрид.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Рубльов: Всеки ден бях почти мъртъв; не можех да се обуя и ядях бебешка храна Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервюта | любопитно | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook