Шампионът се завърна триумфално: Яник Синер е отново 1/4-финалист в София!

от в 19:34 на 29.09.2022
Мартин Петков

Тазгодишният Sofia Open безспорно се радва на звездно присъствие на играчи от световния тенис елит, ала несъмнено най-голямото име освен родната първа ракета Григор Димитров, което пристигна в столицата ни, е шампионът от последните две издания Яник Синер, завръщащ се в търсене на хеттрик. Италианецът оглави схемата на турнира и в първия кръг почива, за да може при откриването на кампанията си през днешния ден да срещне Нуно Боргес, който по никакъв начин не успя да се противопостави на световния номер 10 и той спечели категорично с 6:3 6:4. В похода към защита на титлата му за топ поставения предстои сблъсък срещу един измежду Фернандо Вердаско и Александър Вукич.

Началото на двубоя изцяло принадлежеше на италианеца, който зарадва сериозната си фенска маса по трибуните в зала "Арена Армеец" и триумфално с пробив потегли в мача. Впоследствие португалецът заздрави началния си удар и неколкократно достигна равенство при сервис на фаворита, ала Синер остана все така клиничен при завършващите си удари и записа дебютния сет си в надпреварата на своята сметка.

Във втората част събитията по нищо не се различаваха от по-рано в срещата и шампионът нямаше никакви затруднения с това да пробие на старта, повеждайки в резултата по пътя към крайния успех. Синер остана все така безпогрешен на собствено подаване до края на двубоя и след като не посрещна нито един брейкбол, се поздрави убедително с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът се завърна триумфално: Яник Синер е отново 1/4-финалист в София! Мартин Петков
Теми:  
sofia open | нуно боржеш | софия оупън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook