Шампионът се завръща: Григор и Алкарас оглавяват схемата на турнира в Куинс (пълен списък)

от в 09:19 на 21.05.2024
Калоян Соколов

Турнирът в Куинс е един от първите, които повярваха в таланта на Григор Димитров и му предоставиха "уайлд кард" за основната схема още през 2009-та година, когато българинът беше едва на 18 години и нямаше почти никакъв опит в професионалния мъжки тенис. Настоящата ни първа ракета пък оправдава напълно доверието, след като записа победа на старта над Иван Наваро, а във втория кръг отстъпи драматично след два тайбрека на световния номер седем Жил Симон.

Този жест е достатъчен, за да спечели лоялността на Григор, който е заявявал неведнъж, че винаги ще се завръща обратно в Куинс и това е абсолютен факт, тъй като нашият сънародник е взел 13 пъти участие на надпреварата а единствените изключения са през 2020-та ( надпреварата не се провежда заради COVID-19 пандемията) и 2021-ва (Григор е контузен).

Всичко това не прави изненадващо обстоятелството, че Димитров ще открие тазгодишния си тревен сезон именно на състезанието, което спечели през 2014-та година след драматичен триумф над Фелисиано Лопес във финала. Световният номер 10 щеше да бъде поставен под номер две, ако турнирът започваше още днес, тъй като единствено Карлос Алкарас е по-висококласиран от останалите заявени участници.

Досега нашият сънародник само веднъж е бил толкова високопоставен в Куинс, като това се случва през 2018-та година, когато той губи във втория кръг от Новак Джокович, който тъкмо правеше своето завръщане от контузия.

Защитаващият шампион Алкарас и Григор може да са единствените представители на топ 10 към момента сред останалите тенисисти в предварителния списък, но това по никакъв начин не означава, че ATP 500 състезанието ще бъде по-слабо от обикновено, тъй като можем да открием имената на още 7 представители на топ 20 - Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Холгер Руне, Томи Пол, Бен Шелтън, Карен Хачанов, Уго Юмбер, Себастиан Баез.

Турнирът ще се проведе от 17-ти до 23-ти юни, а през тази година шампионът ще прибави 421 хиляди долара към банковата си сметка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът се завръща: Григор и Алкарас оглавяват схемата на турнира в Куинс (пълен списък) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | куинс | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook