Шампионът Синер: Хората си мислят, че всичко е наред, когато печелиш купи, но това не е така

от в 17:55 на 13.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер просто не може да спре да печели през 2024-та и днес завоюва своята шеста ATP титла, което е рекорд по този показател от 2016-та насам, когато Анди Мъри печели внушителните 9 купи. Италианецът категорично беше по-добрия играч на корта от Новак Джокович и надигра сърбина за 4-ти път в последните 11 месеца, а най-интересното е, че Джокович не е имал брейкбол в последните си 6 изиграни сета срещу настоящия номер едно в света.

Впоследствие лидерът в световната ранглиста говори за изминалия финал и беше помолен от журналистите на своята пресконференция да издаде тайната на неговите успехи срещу 24-кратния "мейджър" носител, а щастливият шампион се изказа много ласкаво за легендарния си съперник, като също така разкри и колко трудно му е от ментална гледна точка да продължава да се състезава на най-високото си ниво:

"Беше много тежък мач срещу Новак и съм изключително щастлив да спечеля на място, където никога досега не съм имал успех. Да се изправиш срещу Джокович е едно от най-тежките възможни предизвикателства и съм горд от това как играх в най-важните моменти. Той сервираше на изключително високо ниво през първия сет и нямах никакъв шанс да го пробия, но впослелдствие изиграх много добър тайбрек и това ми даде нужната увереност да започна толкова силно във втория сет.

Трудно е да ви издам някаква конкретна тайна. Новак няма никакви слабости и трябва да се възползваш максимално от малкото шансове, които той евентуално би могъл да ти даде в хода на мача. Най-важното е да имаш вярва в себе си през цялото време. Той в легенда на нашия спорт и няма как да го победиш, ако не играеш на най-високото си ниво, така че съм наистина щастлив от представянията си срещу него в последната година.

Хората си мислят, че всичко е наред, когато печелиш трофеи, но това не е точно така. Този сезон е наистина тежък за мен, имайки предвид проблемите ми извън корта, които все още понякога са в главата ми и за един период от време накараха усмивката ми да изчезне. Опитвам се да се наслаждавам максимално на миговете си на корта и е хубаво да имам тези успехи, защото от тази трибуна мога да благодаря на специалните за мен хора, които ме познават повече от всеки друг и ми помагат толкова много в това приключение.

Опитвам се да остана спокоен и да контролирам единствено това, което е действително в моите ръце. Гледам да не се ядосвам, когато нямам късмет или съперникът ми изиграе някоя добра точка. Най-важното е да имаш контрол над своята психика и физика, а останалото ще се нареди от само себе си, ако вярваш в себе си и си постоянен в този си начин на мислене" - призна италианецът преди медиите.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Синер: Хората си мислят, че всичко е наред, когато печелиш купи, но това не е така Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович | Пресконференции | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook