Шампионът Синер: Толкова е хубаво да видя Григор на такова високо ниво; все още се уча от него

от в 01:33 на 01.04.2024
Калоян Соколов

Яник Синер даде поредна заявка, че е напълно готов да поеме щафетата от Новак Джокович и да оглави световната ранглиста. Италианецът днес изигра категорично най-силния финален мач в своята кариера и остави Григор Димитров без абсолютно никакви шансове в спора за трофея на Мастърса в Маями, като така завоюва своята 13-та титла на ниво ATP и трета от началото на сезона. Впоследствие шампионът не скри задоволството си, че най-после купата е в ръцете му, след като вече беше загубил два финала на тази надпревара, а също така не пропусна и да се изкаже ласкаво за първата ни ракета:

"Привет на всички и честит Великден! На първо място, Григор, изключително ми е приятно да те видя как играеш отново на толкова високо ниво. Ти работиш много здраво, понякога тренираме заедно в Монако и е истинско удоволствие не само да играя с теб, но и да разговаряме, защото мога да се уча от теб и ти благодаря, Също така имаш страхотен екип зад себе си, който е вложил много работа за тези резултати и мога само да ги поздравя.

Разбира, то трябва да поздравя и собствения си отбор за страхотната работа. Работим наистина страшно много и се опитваме да се учим. Истинско удоволствие е да споделя този резултат с вас, както и с моите близки които гледат мача вкъщи по телевизията. Бих искал да благодаря и на турнирния директор Джеймс Блейк, с когото говорихме преди мача, че вероятно третият ми финал тук ще се окаже късметлийски. Много съм щастлив сега да държа големия трофей в ръцете си. Това е един от най-добрите турнири в света и съм благодарен да бъда на това специално място.

Накрая бих искал да кажа, че атмосферата беше невероятна през последните 10 дни и нямам търпение да се видим отново през следващата година - приключи шампионът своята реч.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионът Синер: Толкова е хубаво да видя Григор на такова високо ниво; все още се уча от него Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | маями | шампионска реч | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook