Шампионът в Антверп разделя Григор от място на 1/4-финалите в Париж

от в 18:46 на 01.11.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров постигна вдъхновяваща победа над Даниил Медведев, като двамата изиграха един от най-вълнуващите мачове в хода на настоящия сезон, а в крайна сметка българинът съумя да се наложи след същинско 3-часово тенис зрелище и така да се класира за 1/8-финалната фаза на Мастърса в Париж.

Утре пък първата ни ракета предстои да премери сили с един играч, който се намира в отлична моментна форма, а именно Александър Бублик. Казахстанецът преди по-малко от две седмици завоюва трофея от надпреварата в Антверп, a през тази година спечели и най-голямата титла в своята кариера, след като стана шампион на ATP 500 състезанието в Хале.

Досега Григор и Бублик са са срещали 5 пъти помежду си, като световният номер 33 има аванс от 3:2 победи и спечели последния сблъсък между двамата, който се състоя през тази година в Марсилия - 7:5 3:6 7:6(5). Интересното е, че казахстанецът до неотдавна се намираше в серия от 6 поредни поражение, но намери най-добрата си игра за заключителната част от сезона и не даде нито сет на Николас Джари и Франсис Тиафо, за да си гарантира пореден мач с родния ни представител.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът в Антверп разделя Григор от място на 1/4-финалите в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | григор димитров | Обзори | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook