Шампионите от София и Монпелие, Медведев и Цонга, продължават победния си път и в Ротердам

от в 21:20 на 13.02.2019
В


Шампионите на турнирите от сериите АТР 250 в София и Монпелие, съответно Даниил Медведев и Жо-Вилфрид Цонга, продължават победния си път и в холандския град Ротердам. Младият руснак отстрани Жереми Шарди след 7:6(2) 6:2, а френският ветеран срази Томас Фабиано с 6:1 6:4.

 

Медведев започна мача си позитивно след ранен пробив при 2:1, който скоро бе затвърден и за 4:1. Опитният французин обаче не се предаде и върна пробива в седмия гейм на сета. При 4:4 последва нов пробив на сметката на Жереми, който обаче не съумя да затвори частта на свой сервис, а след агресивна игра на младока пробивът бе върнат. 

Скоро се стигна до тайбрек, където Медведев пръв направи минипробив, а на размяната на полетата водеше с 4:2 точки. Последва и нов минибрейк, който бе абсолютно достатъчен за руснака, и след две спечелени точки на сервис сетът отиде на неговата сметка.

Във втория сет нивото на Шарди драстично спадна, а Даниил се възползва от набралата инерция и набързо проби два пъти противника си, повеждайки с 4:0 гейма. До края на сета двамата не допуснаха изненади на свой сервис, като по този начин Медведев се класира за осминафиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу Фернандо Вердаско.

 

Цонга, от своя страна, срещна далеч по-малко трудности в откриващия сет на мача си. Французинът започна срещата ударно и бе безгрешен от атака, нижейки уинър след уинър от поразяващия си форхенд, както и защитавайки се изумително добре, успявайки да контрира съперника си от наглед безнадеждни позиции.

Всичко това доведе до бърз аванс от 5:0 за Жо, който все пак не успя да върже геврек на съперника си, но пък спечели частта с 6:1.



Във втория сет обаче италианецът стабилизира представянето си, като съумяваше да печели подаванията си без да среща трудности. Цонга правеше същото, като двамата не срещаха брейкболи на сервис до 4:4. Тогава Томас бе повел с 40:30, но щастлива намеса на мрежата в полза на французина доведе гейма до равенство. Скоро той достигна и до точка за пробив, която бе реализирана след поредния категоричен печеливш удар от форхенд.

Играещият със защитен ранкинг французин не срещна трудности със затварянето на мача, а във втория кръг в Ротердам той ще срещне Талон Грийкшпор.

 

В другите мачове от деня Гаел Монфис обърна Андреас Сепи след 4:6 6:1 6:3, като по този начин французинът се класира на четвъртфинал, където очаква Михаил Кукушкин или Дамир Джумхур.

Финалистът от София Мартон Фучович пък отстрани Мартин Клижан в последователни сетове след 7:6(4) 6:4. Унгарецът във втори кръг ще срещне Николоз Басилашвили.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионите от София и Монпелие, Медведев и Цонга, продължават победния си път и в Ротердам В

Коментари





Следвайте ни в Facebook