Шампионка на Русия: Циципас е бледо копие на Федерер

от в 10:10 на 01.12.2021
Диана Андреева

Екатерина Бичкова е една от любимите тенисистки на Русия. Макар и в кариерата си тя да не е постигнала завидни успехи, мнението на Бичкова е високо ценено в страната. Често пъти в интервюта тя коментира постиженията на своите колеги, а в последното си изявление наблегна на мнението си относно Стефанос Циципас и контузията, от която той в момента се възстановява:

"Честно казано смятам, че Циципас тепървпърва предстои да бъде измъчван от своята контузия. Операция, рехабилитация, възможни усложнения и последващо нараняване - това може да му отнеме до шест месеца. Следващият сезон Стефанос няма да бъде в списъка на главните герои в мъжките тенис.

Съдбата на състезателите, играещи бекхенд с една ръка, е подобна, защото при тях натоварването е нечовешко, особено в сегашни времена, когато тенисът е толкова мощен. Не трябва да забравяме и мощният начален удар на Циципас, който също оказва своето влияние. 

Предполагам, че хората ще кажат, че подобна травма не би трябвало да попречи на Циципас да бъде успешен в Тура, защото и Роджър Федерер не се намираше в отлично здраве в хода на кариерата си, но за сметка на това е шампион. Обаче не трябва да забравяме, че всички тези момчета са само бледи копия на швейцареца. Роджър е отделен персонаж, той е наистина уникален и втори като него не съществува." - завърши тя.

Стефанос Циципас изпитва от известно време сериозен дискомфорт в областта на десния лакът, а болката видимо се обостри през последните седмици. Самият състезател сподели как въпросната травма го тормози от много години насам, но явно той най-после е решил да разреши проблема, ззащото преди точно една седмица се подложи на операция, която премина успешно и сега гъркът планира още след 15 дни да се завърне на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионка на Русия: Циципас е бледо копие на Федерер Диана Андреева
Теми:  
екатерина бичкова | роджър федерер | стефанос циципас | федерер | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook