Шампионката е аут! 18-годишна тийнейджърка повали Наоми Осака

от в 05:05 на 04.09.2021
Калоян Соколов

Изненадите в днешния ден не могат да спрат, а изглежда 18-годишните са на мода, тъй като Карлос Алкарас отстрани Стефано Циципас само преди няколко часа, а веднага след това станахме свидетели на нова тийнейджърка сензация. Тя бе постигната от Лейла Фернандес, която извоюва най-ценната победа в своята кариера и повали шампионката Наоми Осака със 5:7 7:6(2) 6:4 и така се класира за четвъртия кръг на US Open, където ще срещне друга доскорошна номер едно, а именно Анджелик Кербер.

Срещата стартира напълно равностойно, като канадката спаси брейкбол в откриващия си сервис гейм, а впоследствие всяка от състезателките бе безкомпромисна от сервис линията, докато не се стигна до 5:5 гейма. Тогава азиатката изригна със серия от осем поредни точки и така постигна успех в откриващия сет.

Втората част се разви напълно идентично, но този път Осака не можа да затвърди късно направения пробив и това даде импулс на младата тенисистка, която показа напълно безгрешна игра в последвалия тайбрек и общият резултат бе изравнен.

Фернандес реализира брейк в самото начало на решителния сет, който бранеше умело до самия край и завърши мача с нулево подаване в своя полза, което означаваше, че със сигурност ще видим нова победителка на тазгодишния турнир!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката е аут! 18-годишна тийнейджърка повали Наоми Осака Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | лейла фернандес | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook