Шампионката е аут! Крейчикова преклони глава пред 19-годишна местна представителка

от в 16:43 на 23.05.2022
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова получи контузия по време на надпреварата в Доха, която я извади от игра за период от близо три месеца. Това постави под въпросителната в каква форма световната номер две ще пристигне за участието си на Ролан Гарос, където вдигна дебютната си "мейджър" титла на сингъл преди година. Жребият донякъде бе благосклонен към Крейчикова, след като я противопостави срещу младата надежда на домакините - Диян Пари. Тези съмнения обаче се потвърдиха в срещата между двете, след като защитаващата шампионка пропиля аванс от сет и пробив, за да бъде детронирана от световната номер 97 - 1:6 6:2 6:3 в полза на Пари.

Очакванията в каква кондиция се намира втората поставена изчезнаха по време на откриващата част. Крейчикова стартира силно двубоя и спечели впечатляващите 11 поредни точки, с които се откъсна напред в резултата - 4:0. Последва леко отпускане от страна на фаворитката, което позволи на Пари да върне единия от двата пробива, но впоследствие Крейчикова нямаше затруднения да приключи частта в своя полза.

Изгледите бяха за рутинен успех на действащата шампионка, след като тя надделя в двата откриващи гейма на старта на втория сет, за да поведе с 2:0. Изведнъж обаче чешката състезателка регистрира сериозен спад в представянето си, допускайки грешка след грешка. Това от своя страна позволи на талантливата французойка да направи мача оспорван и Пари не само възстанови равенството, но до края не даде нито един гейм повече на съперничката си, изравнявайки общия резултат.

Миналогодишната шампионка изглеждаше по-близо до победата, когато достигна до успеха в два оспорвани гейма, повеждайки с 2:0 в началото на решаващия сет. Проблемите за фаворитката обаче отново дойдоха на дневен ред, предизвикани също така и от вдъхновената игра на 19-годишната любимка на домакините. Пари обърна изцяло развоя на частта, а скоро си осигури и точка за пробив, която щеше да я приближи на гейм от сензацията. Това стана факт секунди по-късно, а френската публика избухна в екстаз, когато домакинската представителка спечели следващото си подаване, слагайки точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката е аут! Крейчикова преклони глава пред 19-годишна местна представителка Владислав Риждов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | диян пари | обзор | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook