Шампионката на RG 2020 пред Tennis.bg: Надал ми помаха, а аз го подминах

от в 16:48 на 28.05.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек изненада света на тениса през миналия сезон, когато достигна до титлата на Ролан Гарос, побеждавайки по пътя си немалко топ състезателки. Близо 10 месеца по-късно Швьонтек вече е утвърдила името си в Тура и е една от фаворитките за трофей и през тази година в Париж. В своята първа пресконференция във Франция полякинята разказа повече около очакванията върху себе си, както и отдели време да отговори на един въпрос, зададен от нашия екип, а ето какъв беше той:

Неведнъж си казвала, че си голяма почитателка на Рафаел Надал, говорили ли сте за усещането какво е да защитаваш трофея в Париж и консултирала ли се някога с него за даден въпрос свързан с тенис?

- Не, не сме си говорили по този въпрос. Като цяло си разменихме по няколко приказки след успеха ми тук миналата година и повече не сме се засичали. През вчерашния ден той ми помаха, но от притеснение не успях да реагирам и го подминах. Много бих се радвала да имам възможност да поговоря с него по-дълго, да се консултирам с него и да го опозная по-добре, но и двамата сме много заети и трудно бихме имали нужното свободно време. Той е истинска легенда.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионката на RG 2020 пред Tennis.bg: Надал ми помаха, а аз го подминах Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook