Шампионката от Хобарт пречупи Вики Томова в трисетова битка на 1/8-финалите в Страсбург

от в 13:32 на 24.05.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова постигна изключително престижна победа в откриващия кръг на WTA 250 надпреварата в Страсбург, след като преодоля съпротивата на местната представителка и бивша номер 11 - Ализе Корне. Първата ни ракета при дамите оцеля в същинска 3-часова драма, в която маратонските разигравания следваха едно след друго и накрая двете състезателки едва стояха върху краката си. Днес пък първата ни ракета при дамите се въвлече в още една много здрава битка, но този път се оказа от губещата страна.

Софиянката се срещна с Лорън Дейвис за трети път в хода на сезона и отново мачът се реши в трети сет, който за втори пореден път завърши с успех на бившата номер 26 - 6:4 3:6 6:1. Tака по-високоранкираната тенисистка продължи към 1/4-финалите, където ще премери сили с една измежду топ поставената Магда Линет или бившата подгласничка от Откритото първенство на Франция - Анастасия Павлюченкова.

За Томова пък предстои пътуване в посока Париж и опит от нейна страна да постигне дебютната си победа в основната схема на Ролан Гарос през своята кариера.

Вики започна мача на много високи обороти и веднага излезе с пробив напред в резултата, но американката бързо се окопити и изравни при 2:2. Самата среща много напомняше тази на българката срещу Корне, защото отново състезателките не вземаха никакво предимство чрез началните си удари и дългите точки бяха константно явление. Томова беше сериозно притисната в седмия гейм, когато на три пъти трябваше да отразява брейкболи, само че показа забележителна ментална устойчивост и съумя да поведе при 4:3. Противно на логиката, то седмата поставена стоеше много по-добре на корта през следващите минути и не даде нито гейм повече на опонентката си, слагайки финал на откриващия сет.

Втората част стартира много оптимистично за нашата сънародничка, която подобри драстично изявите си от сервис линията и същевременно създаваше сериозни проблеми с ретурите си на своята опонентка. Световната номер 58 дълго време се измъкваше от множество трудни ситуации, ала накрая логичното се случи и първата ни ракета при дамите взе аванс от 3:1. Оттам насетне българката беше абсолютно безкомпромисна на собствено подаване и не допусна да се стигне до нито една точка за пробив, като напълно заслужено се поздрави с постигането на паритет в общия резултат.

За съжаление, то умората налегна сериозно нашето момиче в решителния сет и там тя нямаше особени шансове, след като бързо се оказа догонваща с 0:3, а впоследствие инкасира и още един брейк, който вече реши изхода на срещата в полза на тазгодишната шампионка от Хобарт.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката от Хобарт пречупи Вики Томова в трисетова битка на 1/8-финалите в Страсбург Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктория томова | лорън дейвис | Обзори | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook