Шампионката от Торонто спря устрема на Бадоса и ще спори със Сабаленка за титлата в Синсинати!

от в 00:00 на 19.08.2024
Елеонора Александрова

Джесика Пегула е втората финалистка в Синсинати, след като записа 9-ти пореден успех. Така Световната номер 6 се присъедини към Розуи Касалс, Ивон Гулагонг, Серина Уилямс, Ли На и Симона Халеп, които са единствените тенисистки, които в Оупън ерата са играли последователно на финалите в Кана и Синсинати.

Пегула спря победоносния поход на завършващата се Паула Бадоса след драматичен полуфинален двубой, завършил в три сета - 6:2 3:6 6:3 за 1 час и 55 минути игрово време и ще спори с Арина Сабаленка за титлата в американския град в опит да спечели втора поредна WTA 1000 титла, след като през миналата седмица триумфира в Торонто

Американката показваше завидно постоянство и спокойствие в разиграванията на старта, за разлика от съперничката си, която прекалено много избързваше и в резултат на това допускаше сериозни неточности.  Това позволи на по-високоранкираната тенисистка да поведе с два пробива, като макар испанката да бе съумяла да намали изоставането си на един брейк, то Пегула възстанови преднината си и поведе в сетовете.

Американката продължи да играе на много винсоко ниво и осъществи пробив в първия сервис гейм на иберийката от втората част. Втората ракета на САЩ продължаваше да притиска опонентката си, като дори можеше да удвои преднината си, но бившата номер 2 показа силен характер и изравни резултата за 2:2

Точно, когато силите бяха напълно изравнени, последва дълго прекъсване поради дъжд, продължило повече от час, а това определено повлия негативно на фаворитката. Това позволи на настоящата номер 37 да наложи своето любимо бързо темпо на игра и да обърне сета в своя полза, печелейки 3 поредни гейма, за да се стигне до паритет в резултата.

Въпреки умората, която се натрупа върху двете тенисистки, полуфиналистките ни осигуриха равностойна първа половина на финалната част, печелейки скорпостижно своите подавания.

Във втората половина обаче представителката на топ 10 пое инициативата и в осмия гейм реализира пробив, след което тв показа здрави нерви в най-ключовия момент и се поздрави с победата в един от най-оспорваните интересни женски двубои в тазгодшната надпреварата!

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шампионката от Торонто спря устрема на Бадоса и ще спори със Сабаленка за титлата в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джесика пегула | Обзори | паула бадоса | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook