Мачове на живо
Приключил
Новак Джокович 66
Александър Бублик 34

Шампионката Радукану: Напрежение ли? Едва на 18 съм и се наслаждавам на живота

от в 10:35 на 12.09.2021
Калоян Соколов

Ема Радукану постигна немислимото през миналата вечер и завоюва купата на US Open, превръщайки се в първата квалификантка с подобно постижение и със сигурност даде сериозна заявка за още по-големи бъдещи постижения, а ето какво сподели щастливата победителка в своята реч:

Стартира приключението си преди три седмица, а сега си първата квалификантка с титла от Шлема. Как го направи?

- Бих искала на първо място да поздравя Лейла и нейния шаб, защото тя показа страхотен тенис и победи едни от най-добрите състезателки в света. Мачът беше наистина труден, а нивото много високо, така че се надявам тепърва да се срещаме на много финали. Искам да благодаря на моя отбор, на Британската тенис асоциация и всички други хора във Великобритания, които са ме подкрепяли през годините. Разбира се, няма как да пропусна феновете в Ню Йорк, защото те ме накараха да се чувствам като у дома още от началото на квалификациите.

Пропусна няколко мачбола в края на срещата и впоследствие твоята съперничка можеше да върне пробива. Как се справи със ситуацията?

Знаех, че Фернандес ще се бори до самия край и точно заради това е достигнала дотук. Поради тази причина продължих да давам максимума от себе си, макар че имах известни притеснения, че ще трябва да сервирам за успеха и се молех да не допусна някоя двойна грешка. Все пак съумях да се концентрирам и да остана в настоящия момент.

Аз съм едва на 18 години и на практика не изпитвам никакво напрежение. Подхождам напълно свободно към всяка една трудност и точно така преминах през всички препятствия през последните седмици. Този начин на мислене ми донесе трофея, което е доказателство как не бива да променям настройката си и да продължа да се наслаждавам на живота.

За бъдещето на женския тенис:

Бъдещето изглежда отлично. Мисля, че всяка една тенисистка има шанс да спечели абсолютно всяка една надпревара. Надявам се следващото поколение да може да последва стъпките на легендите в играта и на останалите състезателки, които заемат челните позиции в настоящето.

За значението последната британската шампионка Вирджиния Уейд да бъде на трибуните?

-Значи наистина много да видя тук нея и Тим Хенман. Техният пример в историята е допринесъл до голяма степен, за да следвам пътя им и да вярвам в собствените си възможности.

 

 

 

 


Ето как да гледаме тенис мачове безплатно

Оцени тази статия:
Шампионката Радукану: Напрежение ли? Едва на 18 съм и се наслаждавам на живота Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | ема радукану | интервюта | любопитно

Коментари

Следвайте ни в Facebook