Шампионката Швьонтек: Имах психологически проблеми; не очаквах да спечеля трофея

от в 02:47 на 11.09.2022
Калоян Соколов

Серина Уилямс може да се отказа, но женският тенис бързо намери своята нова доминантна фигура, а именно Ига Швьонтек. Световната номер едно е на път да изпрати паметна година в кариерата си, тъй като днес спечели втората си титла от Шлема в хода на 2022-ра и първа изобщо на твърди кортове. Швьонтек направи истинско показано във финала на US Open, преодолявайки съпротивата на Онс Жабер в последователни сетове и се превърна в първата състезателка от Полша, която печели купата в Ню Йорк от създаването на надпреварата, а ето какво сподели щастливата шампионка непосредствено след успеха си:

"Изобщо не очаквах да спечеля турнира. Обикновено трябва да преминеш през тежък период, след като си спечелил титла от Големия шлем и точно това ми се случи след Ролан Гарос. Истина е, че вече имах един спечелен трофей в Париж, но лудостта с онази моя победна серия продължи твърде дълго и накрая не издържах психически. Резултатите ми в предходните турнири на твърди кортове бяха далеч под собствените ми очаквания, но сякаш хората спряха да очакват от мен да печеля всеки един мач и това ми помогна да се отпусна на US Open и отново да покажа най-добрия си тенис. В Ню Йорк се играе трудно, защото е невероятно шумно и атмосферата е същинска лудост.

Толкова много сензации са се случвали в този град. Горда съм с това, че издържах психически на цялото натоварване през последните две седмици. Онс, ти правиш невероятен сезон и настоящият турнир не е изключение. С теб вече сме оформили чудесно съперничество и тепърва ни предстои да изиграем още много мачове помежду си, а ти със сигурност ще спечелиш някои от тях, така че не се притеснявай" - утеши полякинята своята подгласничка в Откритото първенство на САЩ.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Швьонтек: Имах психологически проблеми; не очаквах да спечеля трофея Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | ига швьонтек | интервюта | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook